10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Principalele valute din Europa Centrală şi de Est se vor aprecia în raport cu euro

Scris de Vasile Andreica, 07 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Principalele valute din Europa Centrală s-ar putea aprecia în raport cu euro în anul următor, potrivit unui sondaj realizat de Reuters, care avansează şi o scădere a leului spre 4,8 lei/euro. Leul românesc este văzut în scădere uşoară în anul următor la 4,81 lei/euro, de la 4,725 lei/euro, potrivit sondajului, care a avut loc între 1 şi 3 iulie.

Leul a fost cea mai slabă monedă din regiune în acest an, deoarece ţara a fost afectată de politicile fiscale imprevizibile şi de dezechilibrele economice tot mai mari.

România invocă creşterile de deficit de cont curent şi bugetar pentru evoluţia mai puţin performantă a leului, văzut drept mai slab decât alte valute din ECE. Deficitul bugetar consolidat al ţării a crescut la 1,43% din PIB în primele cinci luni, de la 1,1% la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce deficitul de cont curent s-a majorat cu 38,5%, la 2,31 miliarde euro în ianuarie-aprilie.

Băncile centrale din Polonia, Ungaria şi Republica Cehă ar trebui să păsteze actualele niveluri ale ratelor dobânzilor în acest an, chiar dacă inflaţia se majorează, ceea ce contrastează politicile din zona euro şi Statele Unite, unde responsabilii au semnalat necesitatea de a creşte dobânzile, pentru de a face faţă inflaţiei şi riscurilor la adresa comerţului mondial. Creşterile salariale au antrenat creşterea economică a zonei şi au accelerat inflaţia, spre deosebire de zona euro, unde ritmul a încetinit.

Tatha Ghose, Senior EM Economist la Commerzbank, avansează posibilitatea scăderii ratei dobânzii de către BCE chiar şi cu 20 de puncte de bază, alături de extinderea programului de relaxare cantitativă.

Forintul maghiar ar urma să crească cu 0,77% în raport cu euro în anul următor, la 320 forinţi pentru un euro, zlotul polonez este vâzut urcând cu 0,5%, la 4,22 zloţi/euro, iar coroana cehească se va întări uşor până la 25,30 coroane/euro, potrivit celor 34 de analişti chestionaţi de Reuters.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.