Primul sondaj după prezidenţiale | Informaţia Zilei

Primul sondaj după prezidenţiale

Scris de Vasile Andreica, 01 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, 21% ar alege PSD, iar 12% USR, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Sondajul a fost realizat în luna noiembrie.

Pacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, în creştere importantă faţă de luna precedentă, când liberalii erau cotaţi cu 29,6%.

PSD rămâne tot la puţin peste 21 la sută, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12 procente în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro România – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 – 27 noiembrie, aşadar între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale.

Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345