13.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu invitaţi: Vasile Ciocan, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Mitingul diaspora, o încercare de lovitură de stat? (reluare) 01.30 Cultură, Samfest jazz. 03.35 Ne cheamă Natura 04.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Ioan Nichita. Titlul emisiuni: Ioan Nichita – rapor la 16060 de zile . 05.25 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Daniela Culic. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Cristina Bala, Marria Ban . Titlul emisiunii: Tot mai mulţi voluntari la asociaţia Stea.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold . 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Fericirea cea care a crezut. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu invitaţi: Vasile Ciocan, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Mitingul diaspora, o încercare de lovitură de stat? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Daniela Culic. 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, Vacanţe de vis 15.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Ioan Nichita. Titlul emisiuni: Ioan Nichita – rapor la 16060 de zile . 17.00 Cultură, Judeţul Satu Mare 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad, la al doilea start consecutiv în Liga 3. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Eugenia Sabău. Titlul emisiunii: Tot ce trebuie să ştim despre noua lege a pensiilor. (reluare) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură

Primul număr al revistei claselor de textile de la Colegiul Elisa Zamfirescu

Scris de Mirela Filimon, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Directoarea Alexandrina Pop prezinta revista SAMTex

Directoarea Alexandrina Pop prezinta revista SAMTex

Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare a lansat primul număr al revistei “SAM Tex”, realizată de clasele de textile, atât de la profesională cât şi de la postliceală.

În prezentarea revistei au vorbit directoarea Alexandrina Pop, profesoara Angelica Mureşan – cea care a avut iniţiativa editării revistei-, profesoara Izabela Kiss, directoarea adjunctă Delia Buzilă, profesoara Monica Achim şi profesoara Emilia Suciu.
Fiecare dintre dascălii care au contribuit la realizarea revistei au spus câteva cuvinte despre toate acţiunile pe care şcoala le-a iniţiat sau la care a fost invitată să participe.

Directoarea adjunctă Delia Buzilă a prezentat audienţei oferta educaţională a şcolii: la liceu sunt clase de tehnician designer vestimentar şi coafor stilist; la liceu (cu frecvenţă redusă, 5 ani) elevii se pot înscrie la clasă de ştiinţe socio-umane; la profesională elevii au de ales între clase de confecţioner produse textile, mecanici auto, coafor-frizer-manichiurist-pedichiurist, şi o clasă de învăţământ profesional special; la şcoala postliceală, se pot face cursuri de creator-proiectant îmbrăcăminte sau cosmetician.

Directoarea adjuncta Delia Buzila prezinta cateva dintre materialele aparute in revista

Directoarea adjuncta Delia Buzila prezinta cateva dintre materialele aparute in revista

În primele pagini ale revistei, foşti absolvenţi ai ciclului postliceal au vorbit despre experienţa trăită pe parcursul celor doi ani de studii. Revista conţine şi câteva articole despre vizitele efectuate la firmele de profil, sau la instituţii de învăţământ din alte judeţe.

De asemenea, s-au prezentat şi olimpicii şcolii, precum şi concursurile la care şcoala a participat şi a obţinut premii semnificative.

S-au mai menţionat şi acţiunile de voluntariat în care au fost implicaţi elevii şcolii, prin vizitele la căminele de bătrâni din municipiul Satu Mare. Revista mai conţine articole despre orele de practică intensivă pe care le fac elevii înscrişi la postliceală, cu maistra Florica Pridea, pe parcursul lunii iunie.

Alţi elevi de la clasele de postliceală au ales să vorbească despre pasiunile lor, unii dintre ei lucrând de ani de zile în domeniu, în calitate de angajaţi ai firmelor de profil din judeţ, sau ca independenţi.

De asemenea, elevii care au contribuit cu diferite articole la editarea revistei au spus câteva cuvinte despre frumuseţea meseriei pe care şi-au ales-o. Totodată, ei au împărtăşit audienţei câteva impresii pozitive despre cursurile pe care le fac la Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu, subliniind importanţa învăţării unei meserii prin punerea în practică a teoriei predate la clasă.

Dat fiind faptul că reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Satu Mare au fost şi ei invitaţi la lansarea revistei SAM Tex, s-a ridicat problema dotărilor Colegiului, în special în ceea ce priveşte atelierele de croi şi cusut, dar şi pentru clasele de coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist.

Inspectoarea Adriana Dîngă a declarat că urmează să se implementeze anumite programe pentru îmbunătăţirea dotărilor existente şi dotarea cu utilaje noi, atât de necesare desfăşurării orelor de practică.

Dânsa a mai subliniat că sunt, într-adevăr importante aceste dotări de care se folosesc elevii în cadrul orelor de practică, dar că mai valoroşi sunt profesorii care predau la clasă. Îi dăm dreptate, numai că pentru a avea profesori de valoare în învăţământ, aceştia trebuie respectaţi şi remuneraţi la justa lor valoare, şi asigurându-li-se toate cele necesare desfăşurării actului didactic.

În cadrul lansării s-a mai subliniat şi importanţa pe care ar trebui s-o aibă şcolile profesionale, deoarece există o modă în rândul elevilor ­de a “alerga” după diplomele pe care le obţin după absolvirea unei facultăţi, dar care nu le oferă nicio garanţie a faptului că absolvenţii vor avea un loc de muncă după absolvirea ciclului de studii.

În schimb, în ce priveşte o şcoală profesională sau postliceală, lucrurile stau cu totul altfel.
Pentru a afla mai multe despre activitatea Colegiului “Elisa Zamfirescu” accesaţi site-ul www.elisazamfirescu.info, unde puteţi vizualiza revista proaspăt lansată, în format pdf.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.