Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitați: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariție sau crimă? 03.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamțu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plătește cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitați: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În pași de dans de la pasiune la performanță. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitați: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Știri 13.30 Viața la țară, cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaționalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someșul inferior aduce oportunități inițiativelor de mediu. 15.15 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitați: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necșe. Titlul emisiunii: Organizații de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariție sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitați: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile șahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Știri

Primul număr al revistei claselor de textile de la Colegiul Elisa Zamfirescu

Scris de Mirela Filimon, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Directoarea Alexandrina Pop prezinta revista SAMTex

Directoarea Alexandrina Pop prezinta revista SAMTex

Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare a lansat primul număr al revistei “SAM Tex”, realizată de clasele de textile, atât de la profesională cât și de la postliceală.

În prezentarea revistei au vorbit directoarea Alexandrina Pop, profesoara Angelica Mureșan – cea care a avut inițiativa editării revistei-, profesoara Izabela Kiss, directoarea adjunctă Delia Buzilă, profesoara Monica Achim și profesoara Emilia Suciu.
Fiecare dintre dascălii care au contribuit la realizarea revistei au spus câteva cuvinte despre toate acțiunile pe care școala le-a inițiat sau la care a fost invitată să participe.

Directoarea adjunctă Delia Buzilă a prezentat audienței oferta educațională a școlii: la liceu sunt clase de tehnician designer vestimentar și coafor stilist; la liceu (cu frecvență redusă, 5 ani) elevii se pot înscrie la clasă de științe socio-umane; la profesională elevii au de ales între clase de confecționer produse textile, mecanici auto, coafor-frizer-manichiurist-pedichiurist, și o clasă de învățământ profesional special; la școala postliceală, se pot face cursuri de creator-proiectant îmbrăcăminte sau cosmetician.

Directoarea adjuncta Delia Buzila prezinta cateva dintre materialele aparute in revista

Directoarea adjuncta Delia Buzila prezinta cateva dintre materialele aparute in revista

În primele pagini ale revistei, foști absolvenți ai ciclului postliceal au vorbit despre experiența trăită pe parcursul celor doi ani de studii. Revista conține și câteva articole despre vizitele efectuate la firmele de profil, sau la instituții de învățământ din alte județe.

De asemenea, s-au prezentat și olimpicii școlii, precum și concursurile la care școala a participat și a obținut premii semnificative.

S-au mai menționat și acțiunile de voluntariat în care au fost implicați elevii școlii, prin vizitele la căminele de bătrâni din municipiul Satu Mare. Revista mai conține articole despre orele de practică intensivă pe care le fac elevii înscriși la postliceală, cu maistra Florica Pridea, pe parcursul lunii iunie.

Alți elevi de la clasele de postliceală au ales să vorbească despre pasiunile lor, unii dintre ei lucrând de ani de zile în domeniu, în calitate de angajați ai firmelor de profil din județ, sau ca independenți.

De asemenea, elevii care au contribuit cu diferite articole la editarea revistei au spus câteva cuvinte despre frumusețea meseriei pe care și-au ales-o. Totodată, ei au împărtășit audienței câteva impresii pozitive despre cursurile pe care le fac la Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu, subliniind importanța învățării unei meserii prin punerea în practică a teoriei predate la clasă.

Dat fiind faptul că reprezentanții Inspectoratului Județean Satu Mare au fost și ei invitați la lansarea revistei SAM Tex, s-a ridicat problema dotărilor Colegiului, în special în ceea ce privește atelierele de croi și cusut, dar și pentru clasele de coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist.

Inspectoarea Adriana Dîngă a declarat că urmează să se implementeze anumite programe pentru îmbunătățirea dotărilor existente și dotarea cu utilaje noi, atât de necesare desfășurării orelor de practică.

Dânsa a mai subliniat că sunt, într-adevăr importante aceste dotări de care se folosesc elevii în cadrul orelor de practică, dar că mai valoroși sunt profesorii care predau la clasă. Îi dăm dreptate, numai că pentru a avea profesori de valoare în învățământ, aceștia trebuie respectați și remunerați la justa lor valoare, și asigurându-li-se toate cele necesare desfășurării actului didactic.

În cadrul lansării s-a mai subliniat și importanța pe care ar trebui s-o aibă școlile profesionale, deoarece există o modă în rândul elevilor ­de a “alerga” după diplomele pe care le obțin după absolvirea unei facultăți, dar care nu le oferă nicio garanție a faptului că absolvenții vor avea un loc de muncă după absolvirea ciclului de studii.

În schimb, în ce privește o școală profesională sau postliceală, lucrurile stau cu totul altfel.
Pentru a afla mai multe despre activitatea Colegiului “Elisa Zamfirescu” accesați site-ul www.elisazamfirescu.info, unde puteți vizualiza revista proaspăt lansată, în format pdf.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.