”Primăvara” lui Vivaldi la xilofon la Muzeul de Istorie

Scris de Vasile Andreica, 15 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al patrulea ”Matineu muzical muzeal” organizat de Filarmonica ”Dinu Lipatti” în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare şi găzduit de Muzeul de Istorie în spaţiul expoziţiei ”Cornul abundenţei” va avea loc miercuri, 17 iunie, de la ora 12, cu un program cu totul inedit.

Va fi prezentat integral primul concert din ciclul ”Anotimpurilor” de Antonio Vivaldi, ”Primăvara”, într-o transcripţie pentru xilofon şi pian. Vor evolua în faţa celor prezenţi percuţionista Claudia Budean şi pianista Judith Mihaly-Budean, iar recitalul va fi transmis în cursul zilei pe paginile de facebook ale celor două instituţii partenere.

Familia Budean a oferit de altfel şi un moment muzical în curtea Bisericii romano-catolice Calvaria, după o liturghie duminicală, în care şi-au dat concursul şi violiştii Marius şi David Budean. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517