00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Primarul oraşului Ulmeni din Maramureş face greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

Scris de Mihai Sălceanu, 17 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lucian Morar-greva

Lucian Morar-greva

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş a intrat în greva foamei, în faţa Ministerului Sănătăţii. El solicită Ministerului un centru de ambulanţă pentru oraşul său şi arată că se fac demersuri încă din 2011 pentru rezolvarea situaţiei.

El reclamă faptul că ministra Sănătăţii, Sorina Pintea, care este din Maramureş, a anunţat că se va înfiinţa staţie de ambulanţă în comuna Arini;, în detrimentul Ulmeniului.

Fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNŢCD, Lucian Morar a câ;tigat Primăria Ulmeni în 2008, 2012 ;i 2016. S-a înscris în PMP, devenind preşedintele Organizaţiei Judeţene dar ;i vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. A renunţat la CJ, reînscriindu-se în cursa pentru un nou mandat la Ulmeni, pe care l-a recâştigat în 27 iunie 2017.

Lucian Morar şi-a instalat un cort luni, 15 aprilie, în faţa sediului Ministerului. Pe un banner instalat lângă cort, scrie printre altele „În 2019, în România, Sănătatea se împarte pe criterii politice.”

„Am început de la 9 jumătate greva foamei. Acest gest este un strigăt împotriva unui sistem bolnav. Consider că prin decizia Ministerului, oraşul Ulmeni a fost discriminat etnic rasial, etnic si politic. (..) Sunt hotărât să rămân aici până când Ministrul Sănătăţii va înceta să mai împartă sănătatea pe criterii politice. Nu vreau să mai existe discriminări în Sănătate, îmi doresc corectarea nedreptăţii făcută pentru că eu nu am culoarea politică roşie”, a declarant primarul Lucian Morar pentru Mediafax.

„În oraşul Ulmeni a existat staţie de ambulanţă, încă de pe vremea când era comună, iar în anul 2005 a fost desfiinţată. Oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş îi sunt arondate un număr de 7 sate: Tohat, Chelinţa, Ţicău, Arduzel, Someş-Uileac, Vicea, Mânău, iar pe traseul Baia Mare – Ulmeni nu există nici o substaţie a Serviciului de Ambulanţă Maramureş, care să deservească cu maximă operativitate urgenţele din oraşul Ulmeni şi localităţile mai sus menţionate”, a mai precizat Morar.

Abonează-te acum Online!
  1. Prof.Ioan Sabau a spus: 19 aprilie 2019, ora 11:17

    Un adevarat patriot al locului,bravo,FELICITARI !!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.