10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de finanţare pentru al treilea pod din Satu Mare

Scris de I. Z., 13 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Kereskényi Gábor: “Am semnat contractul de finanţare pentru cea mai mare investiţie din municipiul Satu Mare din ultimele decenii!”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, însoţit de deputatul Magyar Lorand, a semnat miercuri, 13 decembrie, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru cel mai aşteptat obiectiv de investiţie al Primăriei Municipiului Satu Mare, cel de-al treilea Pod peste râul Someş.

Pe de cealaltă parte, din partea Guvernului României, contractul a fost semnat de Adrian Gâdea, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

După mai bine de două decenii de aşteptare, conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare a făcut miercuri un pas istoric pentru demararea acestei investiţii vitale pentru dezvoltarea municipiului Satu Mare.

” Încheiem anul cu o veste mult aşteptată. Astăzi am semnat contractul de finanţare pentru investiţia “Pod peste râul Someş, amplasament str. Ştrandului”. Este un vis al sătmărenilor, care în sfârşit prinde contur, un vis care nu mai e doar un slogan electoral. Am fost singurul candidat la alegerile din 2016 care nu a promis construcţia celui de-al treilea Pod peste râul Someş, chiar dacă am fost conştient de importanţa investiţiei pentru Satu Mare. 

Am preluat un proiect eşuat al fostului primar, cu trei licitaţii organizate la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Dar, din iunie 2016 am făcut paşi concreţi şi hotărâţi în realizarea acestui obiectiv: a fost scos la licitaţie şi apoi finalizat proiectul tehnic al podului, a fost întocmit dosarul cu toate documentaţiile pentru a fi depus spre finanţare la Guvern. Totodată, a fost declanşată procedura de expropiere. Acum urmează să organizăm licitaţia, iar apoi să demarăm lucrările de construcţie”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Cel mai mare proiect din România finanţat prin PNDL 2

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea va fi suţinută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oţel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulaţie, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal şi o pistă pentru biciclişti. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranţa circulatiei pietonale se vor amplasa parapeţi metalici de protecţie pe rampe, viducte şi pod precum şi pe scările de acces de pe diguri.

În vederea realizării investiţiei vor fi alocate 81.344.496 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în timp ce alte aproximativ 48 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Valoarea totală a investiţiei, conform contractului semnat astăzi este de 128.404.545 lei ( TVA inclus).

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Abonează-te acum Online!
 1. radu a spus: 15 decembrie 2017, ora 08:27

  in aprilie 2015 primarul Coica de atunci a semnat si el acceasi treaba pentru pod… atunci chiar la vizita lui Dragnea. Si au trecut 2 ani jumate si tot nimic. Pentru mine stirea asta este nimic.

 2. podar iuliu a spus: 13 decembrie 2017, ora 21:18

  efortul bugetar este romanesc, statul roman suporta cheltuielile!
  O semnatura a nu stiucui si iata o poza.
  In rest, efortul oamenilor care contribuie la buget, al inginerilor ce proiecteaza si efectiv lucreaza la acest posibil pod , al muncitorilor ce vor asuda , al tuturor celor implicati nu contreaza?
  Cum poate o gangabie urcata pe capul unei acvile sa spuna ca poate sa zboare asa de sus?
  Cum? Pentru ca mai avem multe de invatat din demos cratos !

 3. suporter adevarat a spus: 13 decembrie 2017, ora 19:33

  si va fi gata la sfantul asteapta se va incepe constructia podului (sper)dupa care intervine slagarul stiut de ani de zile NU MAI SANT BANI

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.