26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Primarul Ioan Bartok Gurzău din Beltiug a pierdut procesul intentat Inspectoratului Şcolar

Scris de Vasile Nechita, 01 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La şedinţa Comisiei de Dialog Social la nivelul Prefecturii Satu Mare din 1 martie 2019, Călin Durla, inspector şcolar general a anunţat că Primăria Beltiug a pierdut procesul în apel, intentat Inspectoratului Şcolar Judeţean în urmă cu un an.

Reamintim cititorilor că, în urmă cu un an (pe 13 februarie 2018), pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de Dialog Social la nivelul Prefecturii Satu Mare figura şi Analiza comasărilor unităţilor de învăţământ din judeţul Satu Mare (analiză efecturată de Călin Durla, şeful inspectoratului.
La acea dată, pentru Şcoala Gimnazială Răteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare nu a emis avizul conform pentru ca la nivelul comunei Beltiug să funcţioneze două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, respectiv Şcoala Gimnazială ”Viorel Sălăgean” Beltiug şi Şcoala Gimnazială Răteşti. Motivul era că ambele unităţi de învăţământ au mai puţin de 300 de elevi şi nu fac obiectul excepţiei reglementate de Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare.
Tot atunci, primarul din Beltiug Ioan Bartok Gurzău, a spus că „această comasare de şcoli este doar primul pas”. L-am întrebat pe primar, care ar fi paşii următori comasării şcolilor. Răspunsul său a fost că „urmează comasări de clase şi organizarea de clase simultane”.
După acea şedinţă, el a intentat proces în instanţă inspectoratului şcolar, care a ajuns până la Curtea de Apel. Rezultatul a fost însă nefavorabil pentru primar.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.