18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Primăriile îşi reţin 60% din impozite, dar plătesc asistaţii sociali

Scris de I. Z., 30 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România au mers, miercuri, la Palatul Victoria, unde au purtat o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, dar şi cu Darius Vâlcov. După aproape două ore de discuţii, la ieşirea de la Guvern, primarii au declarat că Executivul le-a dat cu o mână şi le-a luat cu două.

După mai multe discuţii, edilii spun că li s-a promis 60% din impozitul pe venit, dar trebuie să preia toate cheltuielile sociale. Gabriela Firea spune că astfel municipiul Bucureşti pierde 80 de milioane de lei.

Practic, Gabriela Firea nu va mai primi bugetul pe care să îl împartă către sectoare. Acum primăriile de sectoare vor primi direct banii de la buget.

În schimb, preşedintele PSD, Liviu Dragnea spune că administraţiile publice locale vor avea în 2019  cel mai mare buget din istoria României. 

Dragnea: Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istorie

Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României, circa 77 miliarde de lei, fiind aproape jumătate din valoarea bugetului de stat, a anunţat, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Win-win situation” pentru autorităţile locale: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogaţi. Comunităţile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleşii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit şi vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA”, a scris Dragnea pe Facebook.

El a susţinut că primăriile vor opri direct 60% din încasări, aşa cum au cerut. „Niciun judeţ nu va avea mai puţin de 400 lei/locuitor, faţă de doar 250 anterior, şi nicio primărie nu va avea mai puţin de 1.200 lei/locuitor, faţă de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, aşa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la judeţ, din care 20% se vor întoarce la aceleaşi primării pentru echilibrare. Şi bucureştenii vor avea mai mult decât înainte”, a adăugat Dragnea.

Acesta a mai precizat că  „va avea loc o descentralizare a finanţelor, aleşii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte”. „De acum, ei vor avea pâinea şi cuţitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili faţă de cetăţeni: mai multă chibzuinţă la cheltuielile curente şi mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate”, a subliniat preşedintele social-democraţilor.

Cum se împart banii?

După negocieri, Eugen Teodorovici a trimis o scrisoare Asociaţiei Municipiilor din România şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România în care se arată că impozitul pe venit va rămâne 100% la nivelul bugetelor locale: 60% la bugetele administraţiilor publice locale şi 15% la bugetul local al judeţului, 20% pentru echilibrarea bugetelor locale, 5% pentru constituirea unui fond la dispoziţia consiliului judeţean. În plus, se va prelua de către unităţile administrativ teritoriale finanţarea integrală a cheltuielilor descentralizate aferente sistemului de protecţie a copilului, centrelor pentru persoanele cu handicap, drepturilor salariale ale însoţitorilor şi indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi salarizarea personalului neclerical, se arată în scrisoare.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 02 februarie 2019, ora 12:31

    Ce faceti stalinistilor,…, pastrati comentariul meu la cutie ?. L-am scris in romana, care-i problema ?.

  2. Dac Bulibas a spus: 01 februarie 2019, ora 10:04

    Comentariul meu ?

  3. Dac Bulibas a spus: 01 februarie 2019, ora 10:03

    Asa cum a subliniat preşedintele social-democraţilor (tov. Drac-nea), primarii vor trebui sa „…fie mai responsabili faţă de cetăţeni: mai multă chibzuinţă la cheltuielile curente şi mai mulţi bani pentru investiţiile aşteptate de comunitate. „. Ca urmare d-le Kereskenyi G. banii Orasului nu-i mai aruncati in buzunarele/conturile unor miorlaitori( cantareti si artisti) care dau din buci si scutura ţâţe invitati cu ocazia diverselor evenimente ca sa-i vedem pe urma cum ne trimit fotografii din tarile exotice unde-si petrec pe bune vacantele din banii nostri !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.