Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Cristian Rațiu, titlul emisiunii: Programul Start Up Nation pe punctul de a începe (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Eugen Kovacs, Horea Anderco, Adrian Pop, titlul emisiunii: Ministrul Agriculturii a fost la Festivalul Căpșunilor din Halmeu (reluare) 02.25 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Alexandru Domokos-raport la 4.690 de zile 03.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adrian Tripon 04.35 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat Cristian Kadar, titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaționalelor 05.35 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Vass Zoltan, titlul emisiunii: Intoleranțele alimentare 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Zsoka Prinzinger 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Cristian Rațiu, titlul emisiunii: Programul Start Up Nation pe punctul de a începe (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Zsoka Prinzinger 09.30 Info studio, cu Mihaela Ghiță, invitați Iulian Budău, Sandra Manuela Băcăoanu, titlul emisiunii: Pelerin pe Camino de Santiago 10.26 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat Cristian Kadar, titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaționalelor 11.20 Teleshopping 11.36 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Eugen Kovacs, Horea Anderco, Adrian Pop, titlul emisiunii: Ministrul Agriculturii a fost la Festivalul Căpșunilor din Halmeu (reluare) 13.00 Știri 13.37 Cultură, cu Vasile Nechita, invitați Mircea Daroși, Ioan Strugari, titlul emisiunii: Despre Vasile Scurtu, un ilustru profesor sătmărean 14.11 Teleshopping 14.32 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Nicolae Cornea, titlul emisiunii: Apicultura românească, implicit cea sătmăreană în dificultate 15.30 Spiriduș Ghiduș 16.40 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Andrei Mihalache 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat Nicolae Istrate, titlul emisiunii: Încotro se îndreaptă handbalul sătmărean? 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Drepturile asiguraților pe timpul spitalizării 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Dependența de cumpărături, cum a tratăm? 23.30 Știri

Primăria Satu Mare atrage tinerii cu o bursă a locurilor de muncă la Cluj

Scris de Mihai Sălceanu, 07 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Butka Gergely, consilier pe probleme de marketing și evenimente al primarului municipiului Satu Mare, ne informează că Proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă” a avut un impact pozitiv atât pe plan național cât și pe plan local, prin intermediul trustului de presă Informația Zilei, fiind o inițiativă-premieră în România.

Bursa va avea loc între 11-12 mai în Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la eveniment fiind a;teptați peste 200 de tineri sătmăreni. Pe baza înregistrărilor din prima săptămână, rezultatele parțiale sunt următoarele:

•Mai mult de 80 de joburi sunt oferite de către 15 companii și firme sătmărene, 95% din posturile oferite sunt destinate tinerilor cu studii universitare.

•În domeniul industriei: sunt oferite posturi de inginer mecanic, electronist, inginer producție, manageri de proiect, inginer automatist, inginer de calitate, responsabil de mediu precum și alți specialiști tineri

•În domeniul informaticii: firmele sătmărene caută programatori în limbaje  Java, C# și PHP, dezvoltatori de software, asistenți în servicii IT și vânzări

•În alte domenii: sunt oferite locuri de muncă pentru tineri economiști, designeri, copywriteri, specialiști în vânzări și marketing, responsabili pentru logistică și aprovizionare precum și alte joburi de perspectivă

În primele 5 zile s-au înregistrat mai mult de 150 de tineri sătmăreni:

•În domeniul industriei: s-au înregistrat ingineri de construcții mașini, mecatronică, ingineri de mediu, ingineri în construcții și instalații, specialiști în design industrial, hidrotehnică, industrie alimentară, specialiști în electronică aplicată

•În domeniul informaticii: automatizări și informatică aplicată,  inginerie economică industrială, programatori în diferite platforme și dezvoltatori SAP

•În alte domenii de specialitate s-au înregistrat: economiști, specialiști în finanțe și bănci, management, ingineri topografi, specialiști în biochimie sau în amenajare peisagistică, planificare teritorială, design, psihologie, comunicație și marketing.

Rezultatele parțiale ne arată ca în multe domenii ofertele firmelor sătmărene se intersectează cu preferințele tinerilor sătmăreni care studiază în Cluj.

„Am fost întrebat ”de ce Cluj Napoca, oare studenții din alte centre universitare nu sunt luați în considerare?” Fiecare tânăr sătmărean este valoros, am început acest proiect în orașul cu cea mai mare ”densitate” de tineri sătmăreni. După 11-12 mai vom evalua rezultatele proiectului și vom decide pașii următori”, a subliniat Butka Gergo.

Proiectul este inițiat și finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, organizat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, parteneri în organizare: Asociația Economică Germano-Română, Camera Meșteșugarilor, Clubul Rotaract și Asociația Samstudia.

Informațiile sunt actualizate periodic pe pagina http://www.haiacasa.sm/ și pe facebook. „Dacă aveți un coleg, prieten sătmărean care studiază la Cluj, vă rugăm să le transmiteți aceste informații, șă-și găsească un job perfect acasă la Satu Mare. Astfel, comunitatea și orașul Satu Mare va avea mai mult de câștigat!”, transmite Butka.

Abonează-te acum Online!
  1. Haiduc Stela a spus: 09 mai 2017, ora 10:33

    V a rog sa prelungiti programul targului pana lo ora 19 ca tinerii sa poata participa deoarece multi lucreaza pana la ora 18.Multumesc.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.