Primaria Craidorolt trimite oamenii dupa bani la Consiliul Judetean

Scris de Iosif Ţiproc, 22 iunie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrijitorii persoanelor cu handicap au venit in audienta pentru a spune ca Primaria nu mai are fonduri sa-i plateasca

Marti la Prefectura si Consiliul Judetean Satu Mare, audientele cu publicul s-au desfasurat simultan, la aceeasi ora.La Prefectura, cei inscrisi la audiente au fost ascultati de catre subprefectul Pataki Csaba, inspectorul Cosmin Dorle si de juristul Hadrian Tomsa, in timp ce la Consiliul Judetean presedintele Csehi Arpad a fost cel care i-a primit pe cei care au venit sa-si spuna necazurile.

O familie risca sa ajunga in strada

Problemele ridicate de o parte din cei veniti la audiente s-au referit la fond funciar, dar au fost si cazuri sociale.
De pilda, o femeie care locuieste in chirie la blocul social de pe strada Toamnei din Satu Mare s-a plans ca a fost somata cu evacuarea pentru ca nu si-a platit chiria de o buna perioada. Restanta nu e mai mare de 400 de lei, dar femeia spune ca nu a avut banii necesari achitari ei. In schimb, are o serie de necazuri care se vor accentua daca ajunge pe strada.
La audiente a fost prezent si profesorul Costica Por din Poiana Codrului care are probleme cu locul de munca, mai bine zis, el ar vrea sa fie avansat in functie la scoala din Pomi unde lucreaza.
La Consiliul Judetean a sosit la audiente un grup din Craidorolt format din mai multe persoane. Acestea au relatat presedintelui Csehi ca cei care i-au indrumat spre Consiliul Judetean au fost primarul si secretara Primariei Craidorolt. Acestia le-au spus oamenilor ca din iulie 2010 nu li se va putea plati salariul pentru ingrijitor handicapati pentru ca nu nu mai sunt fonduri.
Presedintele Csehi a declarat ca gestul primarului de a trimite oamenii dupa bani la Consiliul Judetean este unul deplasat, in primul rand pentru ca aceste fonduri au o destinatie speciala si vin de la guvern.
In schimb, pentru a rezolva problema, Primaria Craidorolt are dreptul (dar nu si obligatia) de a aloca bani din bugetul propriu pentru plata acestor drepturi salariale.
Punerea pe drum a acestor oameni necajiti nu e singura ciudatenie de la Primaria Craidorolt, comuna unde in jur de sapte fermieri care au ovine au fost lasati fara pasune.
Legat de acest ultim aspect, sunt depuse mai multe sesizari la Corpul de control al Prefecturii care urmeaza sa faca lumina in acest caz, dupa care cei vinovati urmeaza sa fie trasi la raspundere.

La Ser terenul aluneca la vale

La presedintele Csehi a venit in audiente si o femeie din satul Ser, a carei casa se afla in pericol de prabusire din cauza alunecarilor de teren din zona.
Horvath Mihai din Satu Mare cauta un loc de munca, de mai bine de 3 ani, dar deocamdata fara succes. El este decis sa faca de saptamana viitoare greva foamei in fata Prefecturii.
A fost in audiente si un barbat din zona Calinesti, care a avut teren sub lacul barajului, dar pentru care nu a fost despagubit in natura.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.