Prezidenţiabilul Cătălin Ivan, plângere penală la adresa BEC | Informaţia Zilei

Prezidenţiabilul Cătălin Ivan, plângere penală la adresa BEC

Scris de I. Z., 05 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prezidenţiabilul Cătălin Ivan a depus vineri la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Central, pe care îi acuză că ar fi aplicat un „tratament preferenţial” contracandidaţilor în demersul de verificare a listelor cu semnăturile de susţinere.

Plângerea se referă şi la posibila săvârşire din partea contracandidaţilor favorizaţi de BEC a unor infracţiuni de fals şi uz de fals cu ocazia depunerii candidaturii. Aceştia sunt Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Ilie-Dan Barna şi Ramona-Ioana Bruynseels. De asemenea a fost sesizat şi CSM. Asta după ce BEC a depus o plângere împotriva a 8 prezidenţiabili privind suspiciunila fals privind semnăturile de susţinere. Cătălin Ivan atrage atenţia în documentuldepuslaParchetulInstanţei supreme asupra faptului că în cazul tuturor candidaţilor validaţi în cursa electorală au fost consemnate de către BEC în procesele verbale nereguli privitoare la listele de semnături depuse. Cu toate acestea, instituţia a sesizat organele abilitate doar împotriva a opt dintre ei.

„Deşi aceste nereguli au fost constatate pentru toţi candidaţii, fiind emisedeciziiînacestsens ce se regăsesc pe site-ul Biroului Electoral Central, doar pentru o parte dintre ei organul emitent a sesizat organele de cercetare penală cu privire la aceste nereguli, beneficiariidinplângereapendintefiind exceptaţi, conducând astfel la o vădită discriminare între candidaţi”, se arată în sesizarea penală.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345