Image 1
Image 2

Prețuri întâlnite la Piața din municipiul Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iată că suntem în ultima decadă a lunii martie, iar valorile termice, mai ales cele nocturne, fac să ne gândim la iarnă, şi nu la primăvara care se apropie. Nu au fost puţine nopţile de până acum din martie, prima lună calendaristică a primăverii, în care să nu fi îngheţat, la cele minus 6 – 7 grade Celsius, cu urmări imaginabile şi în cazul legumicultorilor care au plantat răsaduri în spaţii încăzite solarii/sere.

Lucrurile capătă o tentă primăvăratică în ceea ce priveşte primele verdeţuri autohtone, dar şi scoaterea la vânzare a pomilor şi arbuştilor fructiferi. Acestea sunt în principal noutăţile “zilei” din Piaţa agroalimentară a municipiul Carei, comparativ cu săptămânile anterioare.

Dacă în urmă cu o săptămână semnalam faptul că micii producători au început să scoată la vânzare cartofi de sămânţă din soiuri timpurii, arpagic, viaţa merge înainte, aşa cum anticipam, cu oferte care vin în completarea “sărăciei” sortimentale de legume şi fructe. Este deja perioada de pregătire a plantatutului cartofilor timpurii.

Cele de mai sus le-am remarcat în timpul tradiţionalei vizite de documentare prin Piaţa agroalimentară careiană.
Oferta de legume şi fructe din weekend în Piaţa Carei: cartofi 1,5 – 2,5 lei kg (indiferent că ar fi vorba despre cartofi albi şi/sau roşii); conopidă 3 – 5 lei kg, ofertă tot mai săracă; varză albă 2,5 – 3 lei kg; varza murată la 6 – 7 lei kg, în funcţie de capacitatea de negociere a cumpărătorului, gulii verzi şi/sau violet 3 – 5 lei bucata, în funcţie de mărime; ceapă galbenă vrac 2,5 – 3,5 lei kg; spanac la 10 lei kg; ţelină 2 – 5 lei bucata; pătrunjel rădăcină 6 – 9 lei kg; morcovi 3 lei kg; sfeclă roşi 2, – 3 lei kg; ridichi negre 2 – 3 lei kg, hrean 10 – 15 lei kg, preţ în scădere, pe măsură ce scade cererea; salata verde şi ceapa verde la 2 lei căpăţâna, respectiv legătura. Merele s-au oferit la 2,5 – 4 lei kg.

În piaţă au fost deja scoşi la vânzare arbuşti fructiferi precum coacăz negru şi roşu, agriş, zmeur, mur fără ţepi, la preţuri cuprinse între 5 şi 7 lei bucata, dar şi puieţi de pomi fructiferi la 12 – 15 lei bucata.

2 comentarii

  1. In Sfantu Gheorghe , Antal Arpad este un primar gospodar si foarte activ care se implica in dezvoltarea comunitatii. Ar putea reprezenta ca model pt. foarte multi primari !. Pomii oferiti gratuit sunt soiuri autohtone specifice din Tinutul Secuiesc pastrate din generatie in generatie in vederea salvarii si pastrarii acestor soiuri vechi rezistente si de viata lunga, aclimatizate si NU aduse din alte regiuni sau strainataturi !!!.

Lasă un răspuns