19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Preţul porumbului boabe este în scădere

Scris de Ioan Aniţaş, 28 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Seceta prelungită din aceste prime 7 luni ale anului a pus pe gânduri crescătorii sătmăreni de animale. Asta ca urmare a faptului că preţul porumbului boabe a crescut de la 60 la 75 de bani kilogramul. Asta în condiţiile în care la nivel mondial preţul a ajuns la 50 de bani kilogramul.

Iată o veste bună pentru crescătorii de animale. Organismele internaţionale estimează pentru acest an, în special în Statele Unitate ale Americii, dar şi în o serie de ţări europene, o producţie bună de porumb pentru boabe. În stare bună de vegetaţie sunt şi culturile de soia, fapt care poate să-i bucure pe fermieri indiferent că sunt preocupaţi de sectorul vegetal sau/şi zootehnie.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu, analiştii susţin că nivelul stocurilor va creşte ceea ce înseamnă că impactul îngrijorărilor traderilor cu privire la criza din Ucraina va scădea.

Autoritatea care se ocupă cu monitorizarea culturilor din Uniunea Europeană a crescut estimările pentru producţia de porumb datorită condiţiilor climatice favorabile.

Preţul porumbului cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 1,6% până la nivelul de 146,65 de dolari tona la Bursa de la Chicago, ceea ar însemna 50 de bani/kilogram.

Există motive suficiente ca scăderea de preţ să se resimtă şi la noi în judeţ ca urmare a ploilor din ultima perioadă. Acestea au sosit la timp pentru buna dezvoltare a culturilor de porumb aflate în perioada de a da ştiuletele, iar altele mai avansat, cu porumb în lapte.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.