19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Preţul porumbului boabe este în scădere

Scris de Ioan Aniţaş, 28 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Seceta prelungită din aceste prime 7 luni ale anului a pus pe gânduri crescătorii sătmăreni de animale. Asta ca urmare a faptului că preţul porumbului boabe a crescut de la 60 la 75 de bani kilogramul. Asta în condiţiile în care la nivel mondial preţul a ajuns la 50 de bani kilogramul.

Iată o veste bună pentru crescătorii de animale. Organismele internaţionale estimează pentru acest an, în special în Statele Unitate ale Americii, dar şi în o serie de ţări europene, o producţie bună de porumb pentru boabe. În stare bună de vegetaţie sunt şi culturile de soia, fapt care poate să-i bucure pe fermieri indiferent că sunt preocupaţi de sectorul vegetal sau/şi zootehnie.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu, analiştii susţin că nivelul stocurilor va creşte ceea ce înseamnă că impactul îngrijorărilor traderilor cu privire la criza din Ucraina va scădea.

Autoritatea care se ocupă cu monitorizarea culturilor din Uniunea Europeană a crescut estimările pentru producţia de porumb datorită condiţiilor climatice favorabile.

Preţul porumbului cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 1,6% până la nivelul de 146,65 de dolari tona la Bursa de la Chicago, ceea ar însemna 50 de bani/kilogram.

Există motive suficiente ca scăderea de preţ să se resimtă şi la noi în judeţ ca urmare a ploilor din ultima perioadă. Acestea au sosit la timp pentru buna dezvoltare a culturilor de porumb aflate în perioada de a da ştiuletele, iar altele mai avansat, cu porumb în lapte.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.