Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugenm Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 02.30 Portret de artist – Valer Sasu 03.30 Serată de poezii 04.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ciprian Buzită. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Softa Markos. Titlul emisiunii: Legume exotice. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul Psihologic. 10.00 Dacia 1300 o masină care încă rezistă 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugen Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 14.35 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rudiger Mangel, Hilde Gott. Titlul emisiunii: Dezvoltarea serviciilor de psihiatrie. 15.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Ioan Man. Titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 16.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Olimpiu Micle. 17.35 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Preţul porumbului boabe este în scădere

Scris de Ioan Aniţaş, 28 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Seceta prelungită din aceste prime 7 luni ale anului a pus pe gânduri crescătorii sătmăreni de animale. Asta ca urmare a faptului că preţul porumbului boabe a crescut de la 60 la 75 de bani kilogramul. Asta în condiţiile în care la nivel mondial preţul a ajuns la 50 de bani kilogramul.

Iată o veste bună pentru crescătorii de animale. Organismele internaţionale estimează pentru acest an, în special în Statele Unitate ale Americii, dar şi în o serie de ţări europene, o producţie bună de porumb pentru boabe. În stare bună de vegetaţie sunt şi culturile de soia, fapt care poate să-i bucure pe fermieri indiferent că sunt preocupaţi de sectorul vegetal sau/şi zootehnie.

După cum titrează publicaţia Recolta.eu, analiştii susţin că nivelul stocurilor va creşte ceea ce înseamnă că impactul îngrijorărilor traderilor cu privire la criza din Ucraina va scădea.

Autoritatea care se ocupă cu monitorizarea culturilor din Uniunea Europeană a crescut estimările pentru producţia de porumb datorită condiţiilor climatice favorabile.

Preţul porumbului cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 1,6% până la nivelul de 146,65 de dolari tona la Bursa de la Chicago, ceea ar însemna 50 de bani/kilogram.

Există motive suficiente ca scăderea de preţ să se resimtă şi la noi în judeţ ca urmare a ploilor din ultima perioadă. Acestea au sosit la timp pentru buna dezvoltare a culturilor de porumb aflate în perioada de a da ştiuletele, iar altele mai avansat, cu porumb în lapte.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.