Image 1
Image 2

Preţul porcilor a început să crească

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Taierea porcului de Igant
Taierea porcului de Igant

Dacă în ultimele săptămâni fermierii sătmăreni erau dezamăgiţi de preţul porcilor graşi, rămas la 4-5 lei kilogramul în viu, iar cel al purceilor cu vârste cuprinse între 6 şi 8 săptămâni la 50 lei/bucată, iată că răcirea vremii pare să fi schimbat puţin lucrurile în favoarea vânzătorilor.

La cele mai recente târguri de ţară purceii de 6-8 săptămâni s-au vândut la 75 de lei bucata, ceea ce înseamnă deja ceva, dar nici pe departe valoarea corectă, cum ar spune un mucalit, iar porcii graşi au ajuns să se vândă la 6-7 lei kilogramul în viu.

Nici în acest caz nu se poate vorbi despre un preţ acoperitor, dar tendinţa, aşa cum se poate remarca, este de creştere. Cunoscătorii în domeniu susţin că şi pe mai departe preţurile porcilor graşi vor creşte pe măsură ce ne apropiem de Ignat.

Deja la sate grăsunii sunt vânduţi de acasă la 7 lei kilogramul în viu. Preţurile sunt încă sub cele de acum câţiva ani, 8-9 lei ­kilogramul în viu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with