17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Preşedintele Olimpiei spune că nu retrage echipa din campionat

Scris de Constantin Demian, 21 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe motiv că: “Oricum Federaţia o să ne dea afară“

La sfârşitul săptămânii a mai avut loc o şedinţă a Consiliului director al Olimpiei Satu Mare. O şedinţă fără o ordine de zi prestabilită şi cam fără obiect în care nu s-au luat decizii legate de fotbal. S-a decis doar încetarea activităţii celor câţiva salariaţi ai clubului urmând ca aceştia să intre în şomaj.

Sau să îşi găsească alt loc de muncă. Dar decizii importante nici nu se puteau lua fiind situaţia de la club şi resemnarea membrilor conducerii clubului. “Dacă nu avem obiect de lucru, bani, jucători, nu văd de ce am continua activitatea. Dar nu ne retragem. Oricum Federaţia o să ne dea afară din campionat”, a spus preşedintele Merkli. În parte Istvan Merkli are dreptate. Numai că există o diferenţă semnificativă între a te retrage sau a fi dat afară. Poate îi explică cineva domnului Merkli care este diferenţa.

Pentru că veni vorba de încetarea activităţii Olimpiei, iată ce spune statutul clubului, statut înregistrat la Judecătoria Satu Mare:

Capitolul 5, art. 40: “Asociaţia Sportivă Fotbal Club Olimpia 2010 îşi încetează activitatea în următoarele situaţii:
1.De drept;
2.Prin hotărâre judecătorească;
3.Prin hotărârea Adunării Generale.

Deocamdată niciunul dintre punctele de mai sus nu a fost îndeplinit. Punctul unu ar putea fi luat în discuţie doar în următoarele condiţi: “Asociaţia… poate fi dizolvată în situaţia imposibilităţii constituirii a Adunării generale sau a Consiliului director în teremen de un an de la data care trebuia constituit.” Ori ambele organisme, atât AGA cât şi CD există. Logic, atunci există şi Asociaţia Sportivă Fotbal Club Olimpia 2010. E adevărat, doar pe hârtie.

La final mai prezentăm o parte din obligaţiile membrilor fondatori aşa cum sunt ele consemnate în statut, la Capitolul II.

Articolul 13. Membrii asociaţiei au următoarele obligaţii:
a) să cunoscă şi să respecte fără rezerve Statutul, regulamentele şi deciziile organelor de conducereale Asociaţiei;
b) să-şi plătească obligaţiile financiare potrivit angajamentelor pe care şi le-au asumat;
c) să susţină în mod civilizat, în spirit de fair-play echipa şi sportivii asociaţiei;
d) să apere, fără rezerve, interesele Asociaţiei.

Deocamdată niciunul dintre cei care ar putea apăra interesele Asociaţiei nu a ieşit în spaţiul public. Să aflăm şi noi de ce au făcut pasul înapoi.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 22 ianuarie 2018, ora 09:41

    Retragerea echipei in conditiile actuale ar fi o actiune onorifica si respectabila , ( parasirea competitiei pe usa din fata). A fi dat afara inseamna parasirea competitiei pe usa din dos, este una degradanta, rusinoasa. Dl. Istvan trebuie sa decida daca este un om de onoare sau un nerusinat/nemernic si sa actioneze ca atare . ( Trebe activat paragraful 3 din Capitolul 5, art. 40.). D-le Merkli ai grija sa nu devii rusinea natiunii din care faci parte.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.