Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu membri ai comunităţii românilor din SUA

Scris de Mioara Maxim, 08 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Klaus Iohannis a discutat cu români din SUA

Klaus Iohannis a discutat cu români din SUA

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Washington, D.C., cu membri ai comunităţii românilor din SUA cărora le-a mulţumit pentru implicarea în dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.
„Sunteţi membri apreciaţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi bine integraţi, aveţi o contribuţie considerabilă la economia americană. Prin tot ceea ce faceţi întăriţi, la nivel personal, zi de zi, legăturile dintre România şi Statele Unite ale Americii şi vă implicaţi, indirect sau direct, pentru parteneriatul nostru”, a declarat acesta.
Şeful statului a subliniat, de asemenea, şi importanţa comunităţii româneşti din Statele Unite în dezvoltarea României, notează Agerpres.

„Aţi reuşit, dumneavoastră care trăiţi în Statele Unite, să răzbiţi într-o societate extrem de competitivă, care — aşa cum îmi doresc şi eu pentru România — a dezvoltat o cultură a succesului bazată pe performanţă, muncă, talent, onestitate şi, foarte important, integritate. (…) Dumneavoastră, românii din diaspora, elitele noastre, puteţi fi un catalizator pentru dezvoltarea României. În acelaşi timp, este firesc ca şi România să vă apere şi să vă promoveze drepturile şi interesele. Am spus-o de mai multe ori, dar o repet de fiecare dată când am ocazia: cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia românilor din afară este să se pună în slujba lor,” a declarat şeful statului.
Iohannis a mai punctat şi necesitatea unei viziuni integratoare de termen lung cu prilejul Centenarului Marii Uniri, încurajând, totodată, membrii comunităţii românilor din Statele Unite să nu îşi piardă identitatea şi limba.
„Împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire este un bun prilej pentru a recunoaşte că astăzi, mai mult ca oricând, noi, românii de acasă sau de aici, avem nevoie de o viziune integratoare pe termen lung, şi nu pe termen scurt, şi nu pentru interese politice de moment (…) Vă încurajez să facem toate eforturile necesare pentru păstrarea limbii române, principalul simbol al identităţii noastre — dar care, cel puţin în Diaspora, se poate pierde prea uşor. Prin urmare, este nevoie de identificarea celor mai eficiente metode de învăţare a limbii române de către copiii născuţi în străinătate din părinţi români,” a punctat preşedintele.

Preşedintelui Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o întâlnire cu membri ai comunităţii românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4-9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

 

George Maior: Această vizită va avea efecte majore asupra evoluţiei parteneriatului strategic

 

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, la începutul întâlnirii preşedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea românilor din Statele Unite, că vizita întreprinsă de şeful statului român va avea efecte majore asupra evoluţiei parteneriatului strategic.
„Această vizită va avea, cu siguranţă, efecte majore asupra evoluţiei acestui parteneriat pe toate planurile, pentru apărarea şi securitatea României şi a Statelor Unite, cât şi pentru prosperitatea cetăţenilor ambelor ţări”, a spus Maior.
De asemenea, acesta a salutat prezenţa la eveniment a unor reprezentanţi de marcă ai diplomaţiei americane şi româneşti.

„Salut prezenţa la această întâlnire a ambasadorului [Hans] Klemm şi a ambasadorului [Mark] Gitenstein, aceştia având pe parcursul istoriei parteneriatului strategic contribuţii importante la evoluţia sa (…) Aş vrea, la final, să mulţumesc şi diplomaţilor români şi americani care au muncit din greu pentru realizarea acestei vizite”, a conchis el.
George Maior a participat, miercuri, la o întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu membrii comunităţii române din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517