Preşedintele Iohannis, mesaj de Anul Nou

Scris de I. Z., 01 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Presedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis în mesajul cu ocazia trecerii în noul an că „2021 a fost un an dureros pentru ţara noastră, prea mulţi români pierzând lupta cu virusul”. El totodată mulţumeşte românilor pentru sacrificiile făcute.

„Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suişuri şi coborâşuri, cu speranţă şi deznădejde.

2021 a fost un an dureros pentru ţara noastră, prea mulţi români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile şi către familiile îndurerate de dispariţia cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoştinţă faţă de medicii, asistenţii medicali, paramedicii, ambulanţierii, farmaciştii, voluntarii şi toţi cei care s-au aflat şi continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putinţă, ignorând riscurile şi trecând peste epuizare, să salveze vieţi şi să aline suferinţa celor bolnavi.

Dragi români,

Vă mulţumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea şi simţul civic deosebit de care aţi dat dovadă şi în acest an dificil. Tot ce am învăţat despre noi înşine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire şi să ne ajute să depăşim mai uşor orice încercări viitoare. Noi, ca naţiune, trebuie să ieşim mai puternici şi mai uniţi din această criză sanitară teribilă.

2022 ne bate la uşă: să îi deschidem, aşadar, cu speranţă, cu inima deschisă şi cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate.

La mulţi ani, oriunde vă aflaţi! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate şi împliniri!”, a transmis Klaus Iohannis.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 05 ianuarie 2022, ora 10:03

  Surprinzator cit de bine vorbeste dl. Adrian Nastase tinind cont de cit de mult rau a facut tarii. Aproape ca am uitat privatizarile total dezavantajoase din timpul mandatului domniei sale sau arestarea pe strada a jurnalistilor care il criticau pe dinsul!
  Acum le zice bine, dar trebuie spus tot adevarul: dl. Adrian Nastase s-a ploconit in fata multinationalelor pe care acum le critica, le-a indeplinit toate dorintele numai in speranta ca il vor sprijini pe el sa devina presedintele Romaniei in 2004. N-a fost sa fie, sutinatorii lui Basescu au fost mai smecheri si mai tari.

 2. Dac Bulibas a spus: 04 ianuarie 2022, ora 10:03

  DECEMBRIE 31, 2021 ADRIAN NĂSTASE

  Se incheie inca un an dificil. Cum va fi oare viitorul? Pandemia pare un blestem care ne va urmari si in perioada urmatoare. Crizele din economie si cele sociale se vor agrava. In plus, incomunicarea va amplifica faliile din societate. In jurul nostru, marle puteri isi vor continua jocurile strategice ce vor afecta, inevitabil, si tara noastra.

  Ce am inteles din crizele desfasurate in 2021? Probabil ca am inteles – cei mai multi dintre noi – ca fara un guvern relativ stabil ar fi greu sa supravietuim. Da, dar cei din tribuna se gandesc deja la alegerile din 2024. Anul care incepe va fi dificil. Multi considera ca se poate face o resetare la zero. In realitate, deciziile ce vor fi luate vor contine tot molozul neimplinirilor din ultimile decenii, indiferent de asteptarile cetatenilor/votanti.

  Dependenta noastra de exterior, din punct de vedere strategic dar si economic ne conduce, inexorabil, spre un statut de semi-colonie. Lipsa de curaj in reformarea sistemului de educatie va face dificila aparitia unor noi generatii de elite politice si culturale. „Intelectualii lui Basescu” au otravit terenurile culturale si au plantat samanta anti-coruptiei in societate – omorand filonul politic si economic national, in numele globalismului sorosist. Iohannis nu-si pune astfel de probleme. Presedintia este pentru el o perioada de ani sabatici, in asteptarea unui job multinational. In definitiv, asa s-a intamplat cu Schroeder, Barosso, Fillon, Kurz. Va mai aduceti aminte de Iulia Timoshenko – eroina lui Basescu – scoasa din inchisoare de UE dupa delapidarea conductelor de gaz din Rusia? Trebuia rasplatita pentru Maidanul de la Kiev din 2004.

  Sunt multe lucruri pe care sa ni le amintim la acest nou inceput de cronologie. Dar vom invata din ele?

  Putem oare sa intelegem ca avem nevoie de curaj pentru a trata cu hotarare problemele grave – cardul de sanatate, ingrasamintele pentru agricultura, de-privatizarea principalelor componente ale infrastructurii energetice, problema redeventelor pentru resursele naturale, impozitarea rationala a multinationalelor cu activitate in Romania, sprijinirea componentei bancare romanestji pentru a ajuta programele de investitii, o reforma a educatiei care sa porneasca de la elevi si nu de la normele profesorilor existenti.

  Termenul de suveranism pare a fi interzis tarilor mai mici. El este insa aplicat de marile puteri de secole.

  In urma cu vreo zece ani, am folost formula „patriotism economic”, propunand masuri de punere in aplicare. Nu s-a intamplat mare lucru.

  E adevarat, multi au invatat lectia lui Brancoveanu – „capul care nu se pleaca, sabia il taie”…

  La multi ani!

 3. Dac Bulibas a spus: 03 ianuarie 2022, ora 11:49

  Hip,Hip, Huraaaaa !!!! Sa vina scumpirile !!!…..Mai cresteti pretul benzinei si motorinei respectiv, al curentului electric si gazului !, ca sa aratam lumii intregi ca putem depăşi mai uşor orice încercări viitoare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517