26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Preşedintele Iohannis a promulgat legea bugetului asigurărilor sociale şi a atacat PSD

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, susţinând că pensionarii nu trebuie să sufere din cauza PSD. Iohannis i-a acuzat pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament şi le-a transmis acestora ”să plece de la guvernare” dacă nu guvernează pentru ţară. Şeful statului spune că PSD este ”unicul vinovat” că nu avem buget.

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis:

„Românii au tot dreptul să ştie cum stau lucrurile în realitate cu bugetul ţării.

Deşi avea obligaţia legală să finalizeze şi să trimită bugetul în Parlament cel târziu până în data de 15 noiembrie anul trecut, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta.

Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, aşa că să nu mai ţipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul.

Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD este unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget.

După ce că a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul pesedist nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe priorităţile României, ci a propus ceea ce am numit „bugetul ruşinii naţionale”.

E drept că este un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României.

Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate şi incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale – vorbesc, desigur, de partidul PSD -, şi nu pentru asigurarea bunei funcţionări a statului în beneficiul cetăţeanului.

Sunt acestea doar câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament.

Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor: trataţi cu toată seriozitatea reexaminarea legii bugetului de stat!

Corectaţi lucrurile până nu e prea târziu! Faceţi un buget realist, pentru dezvoltarea ţării, nu pentru bunăstarea PSD!

Astăzi este ultima zi a termenului de promulgare pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu Legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională – atât de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis, deci, să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD.

Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectaţi, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear.

În acelaşi timp, reiau solicitarea adresată Guvernului şi Parlamentului: asiguraţi-vă că sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget!

Asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs.

Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019.

Practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile marca PSD nu mai reuşesc să convingă pe nimeni.

De asemenea, atrag atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii.

Creşterea pensiilor ar fi trebuit şi ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut din anul anterior, astfel încât pensionarii să nu sufere din cauza scăderii puterii de cumpărare a banilor.

Deci, repet ca să se înţeleagă bine. Pensiile se puteau creşte mult mai repede decât aşa cum vrea PSD, adică de la 1 septembrie.

Sau, cu alte cuvinte, din punct de vedere legal şi fără nicio intervenţie din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor cu mult mai devreme. Cum şi copiii ar fi putut primi alocaţiile majorate de la 1 martie dacă PSD şi-ar fi dorit cu adevărat acest lucru.

Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti pentru a acoperi dezastrul produs sunt, din păcate, cetăţenii.

Tocmai categoriile sensibile, precum pensionarii, vor fi cele mai afectate de spirala creşterii preţurilor, de inflaţia galopantă, de lipsa investiţiilor în sănătate.

Din cauza PSD, dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă. Şi rezultatele se văd.

Este culmea eşecului să nu reuşeşti să aduci dezvoltare prin investiţii majore în spitale, autostrăzi, în şcoli, într-o perioadă în care economia creşte şi oportunităţi există.

PSD a uitat un principiu de bază al democraţiei – când guvernezi, o faci în primul rând pentru ţară, nu pentru tine! Dacă nu este capabil să respecte acest principiu, şi dovedeşte în fiecare zi că nu este, să plece de la guvernare!”

Abonează-te acum Online!
  1. bilar a spus: 12 martie 2019, ora 18:44

    din comunism cainele a murit lantul a ramas pe dragnea si iliescu trebuia inpuscat acum 30 de ani

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.