Preşedintele, despre absenţa premierului Dăncilă de la Summit-ul de la Sibiu | Informaţia Zilei

Preşedintele, despre absenţa premierului Dăncilă de la Summit-ul de la Sibiu

Premierul Viorica Dăncilă nu poate fi invitată la Summit-ul de la Sibiu deoarece reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat despre invitarea premierului Vioricăi Dăncilă la lucrările Consiliului European la Summitul de la Sibiu, şeful statului a spus:„fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. La Sibiu vor fi întâlniri numai în format de Consiliul European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât. Este cutuma la Consiliul European. Aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusc, în consecinţă toată discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă.”

Potrivit Mediafax, preşedintele a adăugat că „nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”.

Premierul Viorica Dăncilă declara vineri că este nemulţumită de atitudinea Preşedinţiei, care nu a lansat o invitaţie către premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345