00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Preşedintele Asociaţiei Liga Pensionarilor Unirea participă la şedinţele de dialog civic

Scris de Vasile Nechita, 07 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-un interviu acordat ziarului Informaţia zilei, Ioan Florescu, preşedintele Asociaţiei Liga Pensionarilor Unirea Satu Mare, ne-a spus că nu condiţionează participarea la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice”.

De fapt, această atitudine îl diferenţiază de predecesorul său, Mircea Marian, care a refuzat să participe la şedinţele organizate de Instituţia Prefectului. Această atitudine de neparticipare la luarea unor decizii în favoarea comunităţii a trimis într-un con de umbră cea mai mare asociaţie sătmăreană de pensionari. Participarea le-ar fi asigurat o mult mai mare vizibilitate, fapt de care au profitat asociaţiile militare de pensionari, cu un număr incomparabil mai redus de membri.
Iată însă că lucrurile s-au schimbat după recentele alegeri la nivel de asociaţie, când Ioan Florescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Liga Pensionarilor Unirea.

Date biografice

Îl facem cunoscut pe Ioan Florescu cititorilor noştri prin câteva date biografice. S-a născut în Botiz în 1949. A absolvit Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Institutul Politehnic Cluj-Napoca şi Academia Comercială Satu Mare. A lucrat ca proiectant la Întreprinderea „23 August ” Satu Mare, la Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Inginerie Tehnologică pentru Articole Casnice Bucureşti, secţia Satu Mare, inspector la Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale Satu Mare, inspector la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, consilier superior la Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare. S-a pensionat în 2014, după care a activat în cadrul asociaţiei de pensionari.

Despre Asociaţia Liga Pensionarilor Unirea

Asociaţia Liga Pensionarilor Unirea Satu Mare a luat fiinţă în 2013. Asociaţia are filiale la Negreşti Oaş, Medieşu Aurit şi Odoreu. La nivel naţional, este afiliată la Federaţia Naţională a Pensionarilor din România. În prezent, numărul persoanelor înscrise este de 969 în Satu Mare, 60 de persoane la organizaţia Negreşti-Oaş, 43 de persoane la organizaţia Medieşu Aurit şi 30 de persoane la Asociaţia Seniorii din Odoreu .
Sediul asociaţiei este în Satu Mare, Piaţa Libertăţii nr. 14, unde funcţionează un club de zi cu program în zilele de: luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 10 şi 14.

Activităţi desfăşurate

Preşedintele Ioan Florescu ne-a enumerat şi câteva dintre activităţile desfăşurate în cadrul asociaţiei. Le reproducem mai jos: socializare şi diverse jocuri la club, între orele 10 şi 14, de luni până joi; sărbătorirea zilelor de naştere; excursii organizate în ţară şi în străinătate; vizite la copiii din centrele pentru persoane defavorizate, cu donaţii (haine şi alimente); vizite la spitalul pentru bătrîni; organizarea de zile culturale, în colaborare cu poeţii şi scriitorii locali; activitate corală (cor compus din 30 de persoane); consiliere pentru pensionari în relaţia cu Casa Judeţeană de Pensii sau cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate; participarea la sărbători naţionale; participarea la sărbători organizate în alte localităţi din judeţ.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.