Preşedintele a convocat şedinţa CSAT | Informaţia Zilei

Preşedintele Iohannis a convocat şedinţa CSAT

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pentru miercuri, 27 mai. Strategia naţională de apărare, programul de transformare şi înzestrarea Armatei Române sunt pe ordinea de zi a şedinţei, care se va desfăşura în sistem videoconferinţă. 

„Miercuri, 27 mai a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferinţă specială.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la:

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024;

Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021;

Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.” transmite Administraţia Prezidenţială.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 23 mai 2020, ora 14:59

  Poate am gresit putin cu compania israeliana (desi in spatele israelienilor sint tot americanii) dar pot sa dau si alte exemple de implicare americana: scutul de la Deveselu (gestionat de armata americana) si Baza militara Mihail Kogalniceanu (a doua baza militara SUA din afara SUA). Plus un comandament NATO in Romania. Plus corvetele care se vor face in Romania cu o ompanie franceza. Plus elicoptere care se vor face si cu americanii si cu francezii. Plus transportoare care se vor face in Romania cu o companie elvetiana. Toate astea fac din Romania o mare forta militara in zona (deocamdata locul 39 in lume ca forta militara), dar nu pentru a ataca pe altii, ci sa ne putem dezvolta in liniste la adapostul securitatii oferite de americani si de NATO.

 2. Dac Bulibas a spus: 23 mai 2020, ora 12:36

  @Babacule !, ia cara-te cu tampeniile tale. Fake news faci tu , nu eu !!!. Iti prezint stirea de pe pro TV ! Este vorba despre o companie israeliana si nu o firma americana dupa cum ai sustinut in marea ta prostie care bubuie din tine !. Americanilor le doare-n cot de romani( Vize pt. romani !!!) doar banii romanilor le trebe !!!. Armata romana in teatrele de operatiuni este numai buna pt. a curata si lustrui bocancii soldatilor americani ! ca in rest nu este nici un folos de pe urma lor.

  15-05-2020 13:16
  Autor: Stirileprotv.ro

  Dronele folosite în teatrele de război sau pentru supravegherea zonelor de risc ar putea fi fabricate, în curând, la Craiova.
  O companie israeliană a încheiat un memorandum cu Uzina de Avioane din oraş şi cu Romaero, prin care tehnologia de fabricaţie şi echipamentele de ultima generaţie să fie aduse în Oltenia.
  Israelienii au deja şi alte contracte militare la noi: construiesc transportoare blindate la Bucureşti şi modernizează avioane militare la Bacău.
  Compania israeliană Elbit urmează să aducă în România tehnologia pentru fabricarea dronelor. Sistemele de avioane fără pilot sunt folosite deja în 30 de ţări.

 3. Babacu a spus: 23 mai 2020, ora 07:48

  @Dac Bulibas: tu esti „specialist” in fake news. Romania va construi drone militare la Craiova, contractul fiind deja semnat cu o firma americana. Dronele militare sint produse de inalta tehnologie si reprezinta viitorul in aviatia militara. In nici un caz nu sint „armament uzat american”. Dar ce stie unul ca tine admirator si de mici diktatori (Viktoras) si de mari dictatori (Putinas)?

 4. Dac Bulibas a spus: 22 mai 2020, ora 19:43

  In loc de dezvoltarea economiei , Sasul dambovitean se ocupa cu risipirea banilor pe armament uzat american contribuind astfel la bunastarea poporului american !. Ce fel de presedinte v-ati ales in marea voastra desteptaciune ?….Americanii va trateaza ca pe niste fraieri ce sunteti !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345