Preşedinte Iohannis va contesta amenda CNCD | Informaţia Zilei

Preşedinte Iohannis va contesta amenda CNCD

Preşedintele Klaus Iohannis va contesta decizia CNCD, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a fost sancţionat cu 5.000 lei amendă pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, preşedintele României va contesta aceasta hotărâre la instanţa competentă”, arată Administraţia Prezidenţială.

Reacţia preşedintelui vine după ce CNCD a decis să-l sancţionaze cu 5.000 lei amendă pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1″, se arată într-un comunicat al CNCD.

Abonează-te acum Online!
 1. zoli a spus: 23 mai 2020, ora 17:05

  Mai D.Pulibasz am impresia ca tu ai cazut in cap de pe martoaga aceea schioapa cind veneai din India sau Mongolia via Rusia ca vorba aceea originea voastra inca este necunoscuta ptr.voi ,tu stii cum au fost alegerile in ungaria ultima oara???Stii de scandalul uriasi de dupa alegeri???Despre ce vorbim .Viktoricskaka Orbaniciov ce face ,face ptr el cu ajutorul ginerelui(conturile din aus) si a lui taica-sau(autostrazile )si nu ptr.oamenii de rind….hai paaaa

 2. Dac Bulibas a spus: 22 mai 2020, ora 19:29

  @zoli !, daca n-ai fi asa de Bou cum esti ar trebui sa stii ca in Ungaria Orban Viktor si FIDESZ-ul lui au fost realesi in mod democratic cu o majoritate covarsitoare !!!!. Ce sa mai intreb ?. Majoritatea ungurilor au incredere in El si-l sustin in continuare !. Doar Boii ca tine si socialistii unguri (MSZP) cei prosti si neinstruiti ca Gyurcsany Ferencz care vor sa puna Ungaria pe butuci nu-l sustin !…. Gyurcsany va primi ciuciu voturi de la maghiarii din afara Ungariei, stie el de ce…..( si pt. noua magarie al lui !)

 3. zoli a spus: 22 mai 2020, ora 16:52

  Mai# D Pulibasz# tu pe ce lume traiesti ziarele din vest chiar il lauda pe Johannis si-l fac pe besinosul de viktorkavicsi orbanicska dictator Daca vrei sa fi corect intreaba ce parere au cei din hungaricska despre viktorovici orbanics putin si spune-ne si noua ,dupa aia putem discuta

 4. Dac Bulibas a spus: 22 mai 2020, ora 12:21

  Presedintele Sas dambovitean al romanilor s-a facut de tot rahatul. Ati vazut ce-au scris marile cotidiane din Germania despre el ?. Este o rusine nationala si europeana !!!. Sper sa i se retraga premiul Charlemagne (Carol cel Mare) pentru anul 2020 pt. ca nu merita acest premiu !.

 5. patriot a spus: 21 mai 2020, ora 21:09

  udmr este un Partid Vasal (lingau ) al partidului fasist fideSSz , daca ei vreau intradevar bunasstare , pace in Transilvania trebuie sa se distanteze de aceasta adunatura.

 6. Sandokan a spus: 21 mai 2020, ora 20:47

  Meritele lui Tökés Laszló sunt apreciabile . Sa nu uitam, este un tradator de Tara, el reprezinta Ungaria la EU si un partid fasist -fidesz- al dictatorului V. orbanovici.

 7. Sandokan a spus: 21 mai 2020, ora 20:36

  Cu Barbarii ( Türkmenistan, Mongolia, Hunii) este singurul limbaj pe care ei o inteleg. Diplomatia la ei este superficial. Cuvintele Pressedintelui sunt grele, dar foarte clare la adresa dictatorului Rus Gyözö Orbanovici.

 8. tractorist a spus: 21 mai 2020, ora 20:03

  Szervusz Dac senkiházi! Daca ai revenit din Coma nationala, sa te gindesti ce scrii la IZ. Daca mai ai timp sa citesti si ziarul Nép Szava sau Radio Klub radio din Ungaria. Daca sti mai multe limbi ( eu nu cred) sa te informezi si din presa Engleza. Du bist ein Trägsau. Salutari din Satu- Mare.

 9. Babacu a spus: 21 mai 2020, ora 10:28

  Eu am spus de multe ori ca aceasta institutie parazitara numita CNCD trebuie desfiintata pentru ca nu se justifica. La nivel de UE exista principiul non-discriminarii precum si directive si recomandari in acest sens, dar astea trebuie prinse in legislatia fiecarui stat, nu intr-un organism parazitar pe deasupra si numit politic.
  Faptul ca la conducerea CNCD este un udemerist sovin si iredentist ca acest Asztalos Csaba nu face decit sa confirme ce spun eu.
  Am o intrebare pentru acest individ: citi cetateni de etnie maghiara au fost amendati pana acum?

 10. Dac Bulibas a spus: 21 mai 2020, ora 10:10

  Inca bine ca este impotent ca urmare nu a putut sa faca copii !. Sasul dambovitean nu-i suporta pe maghiari !. Cu ocazia singurei vizite al lui in judetele Harghita si Covasna a refuzat sa primeasca drapelul secuiesc cu toate ca si acesta apartine patrimoniului national. Dupa retragerea decoratiei de la Tokes Laszlo (Symbolul Revolutiei ) doar cretinii maghiari l-au mai votat pe acest sas dambovitean dovedit a fi unul mincinos si fraudulos !. Eu nu l-am votat a doua oara !. Pe mine nu ma reprezinta !.

 11. adi a spus: 21 mai 2020, ora 09:34

  Tov#.ungurii# d-mn presedinte a vorbit f.elegant daca n-ai auzit;a salutat frumos ungureste pe lesinatul de CIOCIOLACU si l-a amintit derbedeilor
  din parlament care vor sa dezmembreze tara ca Romania este stat unitar si integritatea lui nu se negociaza ptr.nici un vot indifernt daca este vorba de psd Ma intrebi insa de ce nu a intervenit procuratura ,de ce doarme de ce nu-si face datoria???Toti acei indivizi care au atentat la integritatea statului de drept trebuiau in secunda doi arestati Dar se vede ca pe justitiarii nu-l intereseaza decit pensiile speciale ,ca de altfel n-au luat nici o masura nici in cazul Ditrau si nici in alte multe cazuriEste f.interesant sa amendezi pe cel care apara constitutia si sa pupi pe cei care vor sa incalce

 12. ungurii a spus: 21 mai 2020, ora 07:28

  parerea mea personala este ca domnul presedinte s ar fii putut exprima mai civilizat ,si nu trebuie sa se injoseasca cu asemenea afirmatii,tip nationalist,c am repede a uitat ca multi unguri l au votat.dar asa se intampla la noi in Romania

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345