Image 1
Image 2

Preșcolarii Grădiniței nr. 6 Satu Mare au amenajat un colț ecologic la Agenția pentru Protecția Mediului

Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologiști ai Grădiniței nr. 6 au amenajat "Colțul Eco" la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologiști ai Grădiniței nr. 6 au amenajat "Colțul Eco" la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare
Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologiști ai Grădiniței nr. 6 au amenajat “Colțul Eco” la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare

În cadrul Proiectului “Festivalul Național al Șanselor Tale”, proiect având ca temă “Oportunități de dezvoltare personală prin educație nonformală”, pe parcursul întregii săptămâni la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Satu Mare au loc o serie de activități educative.

Marți, 25 noiembrie 2014, s-a dat startul la activitățile pe ateliere de lucru, ateliere care vor fi puse în scenă zilnic până joi inclusiv. Este vorba de atelierele “Povești la gura sobei” la care invitații speciali vor citi povești și povestiri, “Și arta se învață” – o activitate practică de confecționare a ornamentelor specifice sărbătorilor de iarnă, atelierul “Bucătărie – Serviți, vă rog!” – tot o activitate practică în cadrul căreia copiii pregătesc alimente tradiționale, “Voluntariat – Din suflet pentru suflet!” – cu donații pentru familiile nevoiașe.

În 26 noiembrie a avut loc activitatea sportivă “Micul Zorro”, evenimentul fiind găzduit de Sala de scrimă sătmăreană și derulându-se în parteneriat cu Asociație Fencing. Vineri, 28 noiembrie, la ora 10, micii ecologiști ai Grădiniței nr. 6 au amenajat “Colțul Eco” la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare. Vivien, Patrick, Denisa, Flavia și Fruzsina, copilași frumoși foc din grupa mare, “Floarea de colț”, au colindat și le-au dăruit angajaților de la Protecția Mediului o mulțime de podoabe specifice sărbătorilor de iarnă, toate confecționate de ei din materiale reciclabile. Cei mici au fost însoțiți de directoarea grădiniței, Eleonora Nuszer și de coordonatoarea Programului Eco-Școala, educatoarea Eugenia Chiș.

Proiectul educațional are ca scop crearea și folosirea condițiilor materiale și socio-umane pentru dezvoltarea capacităților copiilor preșcolari. Grupul țintă al proiectului, așa cum spunea directoarea unității de învățământ, Eleonora Nuszer, este format din cei 100 de copii care frecventează grădinița, copii cu vârsta între 3 și 7 ani, și din cei 250 de adulță, părinți, cadre didactice, parteneri educaționali și voluntari.

Pentru reușita activităților cuprinse în proiect, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 are și parteneri educaționali< Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Agenția pentru Protecția Mediului, Primăria Satu Mare, Palatul Copiilor, Liceul de Artă “Aurel Popp”, Asociația Fencing Satu Mare și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog. Se implică activ în desfășurarea activităților inspectorii de specialitate Leontina Ghiț, Szejke Ottilia, profesorii Camelia Dumitru, Ana Maria Gal, Renata Inovan Bertok și specialiștii  Adriana Culda, Hers Katalin, Pușa Câmpan și Szilagyi Levente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with