Image 1
Image 2

Preparate culinare gătite de elevii Şcolii Gimnaziale şi ai Centrului de Plasament Halmeu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După ce au scăpat de emoţiile încheierii mediilor, elevii din clasa a VII-a B de la Şcoala Gimnazială Halmeu au ales să-şi petreacă ultima zi de şcoală a semestrului I în compania prietenilor şi colegilor lor de la Centrul de Plasament ”Floare de Colţ” din comună.

Misiunea lor a fost să gătească cot la cot bucate delicioase, pe care să le mănânce apoi împreună.

Probleme de organizare

Pentru ca totul să decurgă cu bine, elevii din comună s-au împărţit în cinci grupe, la fel cu numărul de familii în care sunt grupaţi şi copiii din centrul de plasament. Apoi, s-au informat în legătură cu preferinţele culinare ale acestora, au căutat reţete şi şi-au împărţit sarcinile. De mare ajutor a fost broşura cu reţete din Spania, Germania, Italia şi Danemarca. De menţionat că broşura a fost redactată în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ ”Sub acelaşi cer”, derulat de Şcoala Gimnazială Halmeu în perioada 2016-2018. Elevii au făcut cadou acest reţetar celor de la centrul de plasament pentru a se putea inspira şi găti după reţetele străine oricând vor dori.

O lecţie de gastronomie cu final gustos

Comuniunea creată prin această acţiune s-a datorat şi faptului că ambii parteneri, echipa şcolii şi centrul de plasament, au contribuit cu ingredientele necesare preparării diferitelor feluri de mâncare. Astfel, împreună şi plini de entuziasm, copiii au gătit sarmale, paste, fripturi, precum şi dulciuri delicioase: rafaello, clătite americane şi prăjituri. Atât cei mici, din clasele primare, cât şi cei mari s-au implicat cu drag şi bucurie şi au ajutat după putere şi pricepere.
Cel mai aşteptat moment al acestei lecţii de gastronomie a fost, bineînţeles, aşezarea la mese şi servirea bucatelor gătite. Fără să simtă oboseala muncii depuse, cu toţii s-au bucurat, au glumit şi s-au mândrit cu mâncărurile preparate de ei. Şi pentru că întregul eveniment li s-a părut tuturor foarte distractiv, au hotărât să organizeze cât de curând noi activităţi.
Pentru reuşita acţiunii, Eniko directoarea Centrului de Plasament ”Floare de Colţ”, alături de educatoare, s-au implicat activ şi au coordonat grupele de ”bucătari”.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Copelia Oros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns