20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Preotul Constantin Necula a susţinut o prelegere la Satu Mare. Casa de Cultură a fost arhiplină

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Preotul Constantin Necula a susţinut o prelegere la Satu Mare. Casa de Cultură a fost arhiplină

Preotul Constantin Necula a susţinut o prelegere la Satu Mare. Casa de Cultură a fost arhiplină

Ziua de luni, 11 decembrie 2017, va rămâne cu siguranţă în amintirea tinerilor sătmăreni, drept momentul în care s-au întâlnit faţă către faţă cu preot prof. univ. dr. Constantin Necula pentru a-i auzi cuvântul pilduitor, plin de dragoste şi înţelegere faţă de ei.

Prin grija Episcopiei ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi a Protopopiatului Satu Mare această întâlnire de suflet a reunit sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor sute de tineri dornici să afle tot ce este folositor vieţii lor. Să afle că nu sunt singuri, că tinereţea nu este un handicap ci un mare dar de la Dumnezeu pe care trebuie să îl folosească în favoarea lor.

După numărul mare de participanţi, sala devenind neîncăpătoare s-a dedus limpede că tinerii sătmăreni nu sunt străini nici pe departe de vocea părintelui Necula, preotul care a ales să stea alături de ei şi de miile de tineri ai României să le vorbească deschis despre toate zbaterile lor, să le asculte păsurile şi să găsească soluţii care să îi pună pe drumul cel bun..

Conferinţa de la Satu Mare a fost intitulată „Tinerii – Bucuria Bisericii” şi a adus laolaltă sătmăreni de toată vârstele. Cu toţii au vrut să-l audă pe părintele Necula, să pună întrebări şi să primească un răspuns avizat. Iar părintele Necula, cu stilu-i caracteristic a răspuns aşteptărilor lor.

La conferinţă au luat parte şi numeroşi preoţi din cele trei protopopiate ale Sătmarului. Printre cei prezenţi i-am remarcat pe părintele protopop al Sătmarului, Ioan Socolan, părintele protopop de Oaş, Marcel Malanca şi părintele protopop de Carei, Florian Mocan, directorul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, preoţi dascăi, parohi, oficialităţi locale – viceprimarul Doina Feher şi mulţi alţii.

Pentru început s-a rostit o rugăciune, a urmat o scurtă introducere în conferinţă făcută de părintele Marcel Malanca, după care a fost dat cuvântul invitatului. Părintele Necula a vorbit despre tineri cu deosebită consideraţie. „Tânărul nu este de lăsat, de aruncat afară. (…) E important să nu dispreţuim tinereţea tinerilor. Ei au luat tinereţea ca pe un handicap. (…) Biserica vine şi le spune tinerilor că de fapt trebuie să învăţăm să trăim cu ceea ce ni se oferă şi să creştem ceea ce ni se oferă spre o alternativă luminoasă, spre o bucurie a vieţii pe care nu o putem prelua de altundeva decât din biserică”, a spus părintele Necula.

Timp de 2 ore, oaspetele a răspus tuturor întrebărilor venite din sală cu aceeaşi eleganţă şi umor ce îi sunt caracteristice.

A fost aplaudat în repetate rânduri, iar la final întreaga sală s-a ridicat în picioare şi i-a mulţumit pentru această seară duhovnicească cu totul specială.
De altfel, părintele Necula a fost numit de Preasfinţitul părinte Episcop Iustin „Apostolul tinerilor” şi al Bisericii Ortodoxe cu ocazia susţinerii în aceste zile a mai multor conferinţe în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Preasfinţitul Părinte Episcop a înmânat apreciatului conferenţiar cea mai importantă distincţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, „Crucea Voievodală Maramureşeană” şi Gramata Episcopală „în semn de înaltă apreciere, multă preţuire şi părintească recunoştinţă pentru călătoria duhovnicească pe care o face împreună cu tinerii României creştine spre Hristos, Calea, Adevărul şi Viaţa, cultivând cu gingăşie şi nobleţe voievodală tot ce au mai frumos şi mai sublim tinerii vremurilor noastre şi îndemnându-i să-şi pună cea mai de preţ comoară – tinereţea – în slujba Bisericii şi a neamului”.

Abonează-te acum Online!
  1. alin a spus: 17 decembrie 2017, ora 23:07

    Asteptam astfel de atitudini si din partea preotilor spagari satmareni

  2. ioan a spus: 13 decembrie 2017, ora 19:42

    Aşa se propovăduieşte credinţa adevărată!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.