Premierul, "stupefiat" de decizia CNCD în cazul Iohannis. Lider UDMR: CNCD a trecut testul democraţiei | Informaţia Zilei

Premierul, „stupefiat” de decizia CNCD în cazul Iohannis. Lider UDMR: CNCD a trecut testul democraţiei

Premierul Ludovic Orban se declară „stupefiat” de decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat. Orban apreciază că şeful statului este victima unei decizii „pur politice”.

În timp ce premierul este de părere că CNCD este „cotropit politic”, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a preciază că a „trecut testul democraţie’.

„Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a aşa-zisului CNCD – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi cu regimul sancţionatoriu pentru discriminare.” a declarat premierul Orban.

„CNCD a trecut testul democraţiei, dar, în aceaşi ordine de idei, preşedintele şi premierul din nou, din nefericire, pot spune că nu au trecut acest test al democraţiei,” a precizat Antal Arpad. 

Reacţiile au apărut după ce preşedintele Iohannis a fost sancţionat cu 5.000 lei amendă pentru afirmaţiile privind Ţinutul Secuiesc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345