Image 1
Image 2

Premierul le permite miniștrilor să-și ia patru-cinci zile de concediu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mihai Tudose
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu-și va lua concediu de odihnă în această vară pentru că Guvernul are foarte multă treabă, dar a adăugat că va permite miniștrilor săi să aibă câte patru-cinci zile de vacanță.

“După cum ne vedeți, suntem aici. Nu că nu vrem, dar avem foarte multă treabă. Și au înțeles colegii mei. Suntem oameni, nu suntem mașini, dar niciunul dintre colegii mei nu a plecat în concediu sau nu intenționează să plece în concediu, mai mult de câteva zile. Pe unii chiar i-am încurajat, mi-au spus ceva de genul: ‘știi, aveam concediu, dar nu mai plec’. ‘Du-te, că nu ai randament altfel!’ Patru-cinci zile, asta e viața, nu suntem mașini, hai să nu fim ipocriți'”, a declarat Mihai Tudose luni seară, la Antena 3, întrebat dacă va avea concediu de odihnă în această vară.

 

Daea este premiantul Europei

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, că ministrul Agriculturii, Petre Daea, este de departe unul dintre cei mai eficienți miniștri ai Cabinetului său, subliniind că acesta în materie de absorbție de fonduri europene este ‘premiantul Europei’.

“Domnul Daea este premiantul Europei, nu glumesc. Cu toată aura asta de glumă pe activitatea domniei sale, este, de departe, unul dintre cei mai eficienți miniștri, de departe. Este primul an în care toate fondurile europene dedicate agriculturii au fost luate, luate urgent. Apoi, au fost date toate subvențiile pentru agricultură cu mult înainte de cele mai optimiste termene, spre deosebire de acum un an, când știți foarte bine că venea subvenția pentru însămânțările din primăvară undeva pe la sfârșitul lui noiembrie”, a declarat premierul la Antena 3, întrebat cum stă Guvernul la capitolul atragerea fondurilor europene pentru agricultură.

 

Introducerea manualului pentru Educație fizică și sport, o glumă

 

Premierul Mihai Tudose s-a declarat convins că propunerea ministrului Educației, Liviu Pop, privind introducerea unui manual pentru disciplina Educație fizică și sport reprezintă “o glumă” și a subliniat că, mai întâi, copiii trebuie învățați să alerge, să se dezvolte corespunzător.

“Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminți, așteptând elevii la școală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. La Academia Națională de Educație Fizică și Sport, știți, se fac cursuri pe manuale, dar haideți întâi să învățăm copiii să alerge, să se miște, să se dezvolte corespunzător și mai puțin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă”, a declarat Mihai Tudose luni seară, la Antena 3.

 

Părinții care refuză vaccinarea ar putea fi decăzuți din drepturi

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, că pe tema programului național de vaccinare s-au identificat ca probleme lipsa de implicare a unor medici, gradul scăzut de conștientizare în rândul populației asupra riscurilor nevaccinării, el adăugând că în privința părinților care se dovedesc “îndărătnici” pe acest subiect se caută soluții care să fie implementate în noua lege a vaccinării, una dintre cele luate în calcul fiind decăderea din drepturile părintești pentru cei care refuză vaccinarea.

Acesta a explicat că există, totuși, cazuri de părinți care refuză vaccinarea nu din lipsă de informare, ci “pentru că nu vrea, că nu vrea, că așa i-a intrat lui în cap”.

“Deocamdată, eu cred că trebuie să depășim următoarele două stadii, primul, de conștientizare și al doilea de efort susținut al medicilor”, a spus Tudose, citat de Agerpres.

 

Trebuie făcut “curat” în domeniul pensiilor speciale

 

Guvernul nu va da “peste noapte” o Ordonanță în cazul pensiilor speciale, a afirmat luni premierul Mihai Tudose, precizând însă că trebuie făcut “curat” în acest domeniu.

“Nu o să dăm nicio Ordonanță peste noapte, v-o spun cu toată responsabilitatea. Este anunțată, este în dezbatere publică, dovadă că știe toată lumea de ea și nu va fi cu aplicabilitate imediată (…) O să lăsăm un termen de o lună, două luni, ca cei care se pot afla într-o situație de a-și depune dosarul de pensie să aleagă. Dar măcar să facem curat, vorbesc de toate pensiile speciale. Cea mai mare problemă — unde sumele și impactul pe buget este foarte mare — este în zona pensiilor militare, sunt și foarte mulți. Magistrații totuși au un statut special, va fi o altă discuție (…) Aștept de la colegii mei soluții”, a declarat Tudose, la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, trebuie corectate “derapaje” din ultimii ani.

“Avem de pus în lucrurile firești niște derapaje din ultimii ani. Nu mai este nicăieri pe planeta aceasta o situație, o țară, un loc, unde, când ieși la pensie, să iei de la locul de muncă mai mulți bani decât luai când munceai, să ieși la pensie la o vârstă de 40, 40 și sau până în 50 de ani, pe acest algoritm. Să-ți crească apoi pensia o dată cu creșterea indemnizației de pe funcția pe care ai ocupat-o și să ajungi într-o situație absolut hilară — tu ești pensionar de 10 ani și pe postul pe care l-ai ocupat e cineva care face aceeași muncă și tu ești pensionar și iei cu 20-30% mai mult decât ia ăla care muncește pe postul respectiv. Iertați-mă, ceva nu e în regulă”, a spus Tudose, adăugând că nu vorbește “numai de impactul bugetar”, ci și despre “moralitate”.

Conform lui Tudose, cei care au câștigat anumite drepturi nu le vor pierde.

 

Plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului

 

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că intenția de plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului la o sumă maximă echivalentă cu 1.800 de euro are în vedere evitarea pe mai departe a unor derapaje în domeniu și elaborarea unei legi care să nu mai poată fi interpretată.

“Dacă vreți să facem ceva în țară, haideți să fim sinceri să punem în lumina reflectoarelor toate nenorocirile, sau nebuniile care au crescut între timp. Astăzi, când stăm de vorbă, e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus, de bun simț: ‘domn’e, nu toți au salariu, obțin bani din alte venituri, (…) se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, revinde, are un venit’. Ei, apoi de la asta s-a ajuns la venituri, eu știu, inclusiv dacă-și vinde casa. Și mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câțiva colegi: ‘domn’e, hai să o schimbăm (legea — n.r.) până nu-i încolțește foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil, mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro și va trebui să-i dăm 85% din venituri’. Nu, au fost derapaje și (…) haideți să le facem (prevederile legale — n.red.) să nu mai poată fi interpretate”, a declarat Mihai Tudose, întrebat despre preconizata plafonare a indemnizației de creștere a copilului la o sumă maximă, echivalentul a 1.800 de euro, așa cum este în Germania.

Premierul a mai spus că nu este normal când cineva vine și susține că este îndreptățit “să primească 30 de mii de euro alocație”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with