Premierul Ciucă, întrevedere cu directorul FMI

Scris de I. Z., 30 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit luni, 30 ianuarie, la Palatul Victoria, cu directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional, Paul Hilbers. Cu această ocazie, a fost analizată evoluţia economiei României, în contextul crizelor şi provocărilor ultimilor ani, informează Guvernul României.

Potrivit sursei citate, premierul a arătat că ţara noastră a reuşit să atingă unul dintre cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare la nivel european, înregistrând, în ultimii 20 de ani, o creştere de opt ori a economiei. România a consolidat aceste rezultate inclusiv anul trecut, când creşterea economică de 49 de miliarde de euro a reprezentat echivalentul întregului PIB din 2002.

În cadrul dialogului, a fost menţionată importanţa aderării ţării noastre la OCDE, ca obiectiv naţional, după intrarea în NATO şi UE, cu accent pe beneficiile pentru mediul de afaceri şi de investiţii.

De asemenea, premierul Ciucă a prezentat impactul pozitiv al creşterilor fără precedent din ultimul an, atât în privinţa absorbţiei banilor europeni, precum şi din perspectiva investiţiilor străine directe.

Directorul executiv al FMI, Paul Hilbers, a remarcat consolidarea reputaţiei României în plan european şi internaţional, prin performanţele economice obţinute, reformele asumate, inclusiv în domenii precum  politicile de mediu, digitalizare sau aplicarea standardelor din statele mai dezvoltate.

Nevoia de a controla efectele inflaţiei şi de a scădea valoarea acesteia în perioada următoare reprezintă o prioritate pe care Guvernul o urmăreşte, armonizându-şi eforturile cu cele ale Băncii Naţionale din România. În acest sens, premierul a dat asigurări privind responsabilitatea asumată din perspectiva politicilor fiscale.

“Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a consolida şi dezvolta sectorul de afaceri, atât în privinţa companiilor cu capital românesc, precum şi în relaţia cu investitorii străini. Consolidarea clasei de mijloc va asigura susţinerea ritmului de dezvoltare economică şi soliditatea economiei româneşti. Avem perspective bune de creştere, iar deciziile pe care le luăm se bucură de stabilitate politică” a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517