Image 1
Image 2

Premieră la Teatrul de Nord cu un text rusesc contemporan

”Janna”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

”Janna” de Iaroslava Pulinovici se joacă duminică seară în Sala Mare

”Janna”
”Janna”

Duminică 31 martie 2019, în Sala Mare, de la ora 19.00, Trupa ”Mihai Raicu” (secția română) a Teatrului de Nord prezintă premiera spectacolului ”Janna” de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Dumitru Acriș.

Din distribuție fac parte Adriana Vaida, Vlad Mureșan, Crina Andriucă, Radu Botar, Anca Similar, Dorina Nemeș, Cătălin Mareș, Sorin Oros, Ioana Cheregi, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Lucia Maria Racșan, Roxana Fânață, Maya Katerina Pop și Yvette Princz. Traducerea textului a realizat-o Raluca Rădulescu, iar scenografia Cristian Gătina. De lumini se ocupă Lucian Moga și Alexandru Dancu, iar de partea video Virgil Puiac.

Stagiunea secției române a Teatrului de Nord a început cu laboratorul teatral coordonat de regizorul rus Oleg Loevski, în care toți actorii, împărțiți în trei echipe, au lucrat intensiv pe trei texte contemporane, timp de numai cinci zile. Cele trei schițe prezentate în ultimele două zile ale proiectului au impresionat publicul, iar ”Janna” a primit cele mai multe voturi ale spectatorilor care și-au dorit să vadă spectacolul întreg în această stagiune.

”Janna sau Mâine va fi o nouă zi” a fost scrisă în 2012 și este o tragi-comedie despre o femeie de succes din zilele noastre care e obișnuită să aibă sub control propria viață, dar și viața tuturor din jur. Este o poveste despre prietenie, trădare și iubire. Este o reflecție asupra unei epoci în care oamenii ajung să plătească prea scump succesul. Piesa este montată foarte des în Rusia, dar cea mai celebră montare este cea semnată de Ilia Rotenberg la Teatrul Națiunilor din Moscova, unde se joacă din 2014 cu casa închisă, deși se spune că este spectacolul cu cele mai scumpe bilete din Rusia.

Dumitru Acriș s-a născut în 1983 în Republica Moldova. În 2004 a absolvit actoria, iar în 2012 un master de regie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. A fost 12 ani actor la Teatrul ”Luceafărul” din Chișinău, din 2006 fiind Maestru în artă al Republicii Moldova. În 2017 a absolvit regia la cea mai prestigioasă școală de teatru din Rusia: Universitatea Națională de Artă Teatrală GITIS din Moscova, clasa profesorului L. Heyfets.

Pentru seara de duminică este valabil abonamentul de premieră ”Ștefan Mareș”. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani și va dura 110 minute (fără pauză).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

S-au împlinit 139 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu

JUSTIȚIE

Un scurt capitol din procesul liderului PNȚ Iuliu Maniu

București, 11 noiembrie 1947: în urmă cu 76 de ani, Tribunalul Militar a încheiat un capitol important din istoria sa postbelică – procesul lui Iuliu Maniu, liderul Partidului Național Țărănesc (PNȚ), și al altor membri proeminenți ai partidului, printre care Ion Mihalache și Grigore Gafencu.