Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Anzik Arnold ‐ Energy Cardio Club 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Simona Niste - Prima Gym 07.57 Meleaguri sătmărene, Dorolţ 09.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu invitat Adriana Laszlo, titlul emisiunii: De ce se tem oamenii de căsătorie? 09.45 Teleshopping 10.00 Spiriduş Ghidu 1.30 Info studio, cu Eva Laczko, invitat Horia Buhan, titlul emisiunii: Paştele la schi, la doar 100 km de casă 12.08 Vasile Lucaciu - Documentar, partea 3 12.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Ştim a proteja mediul? 13.20 Colaj de muzică populară 14.00 Ne cheamă natura, cu Ioana Zaharia, invitat Liana Strîmb, titlul emisiunii: Dietoterapia 14.37 Teleshopping 14.52 Mistere şi revelaţii, cu Vlad Mazilu, titlul emisiunii: Postul, terapie şi ritual 15.20 Info magazin, cu Adrian Tivadar, invitaţi Sorin Berindei, Tar Evelin, Carina Vaida şi Şereş Diana 16.09 Faţa nevăzută a prim secretarilor PCR sătmăreni 17.23 Religie, limba maghiară, cu Eva Laczko, invitaţi Pallai Bella, Kiraly Lajor, Istvanfi Szilard, titlul emisiunii: Viragvasarnaptol a husvet hajnalaig 18.19 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină - Retrospectiva săptămânii 19.47 Calup etno popular 20.00 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Concurenţă acerbă pe piaţa mieilor 21.05 Restauratorii muzeu 21.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Zaharia şi Ioana Vladimirescu, invitat Bianca Cigan 22.30 Concert blues jazz Bega Blues Band

Premianti satmareni la festivalul Chants, sons sur scène

Scris de Vasile Nechita, 15 mai 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Bogdan Bratis

Bogdan Bratis

Recent a avut loc etapa finala a festivalului international de muzica francofona Chants, sons sur scène, organizat de Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza (ARPF).

Elevii Bratis Bogdan si Szilagyi Ingrid au obtinut locul al II-lea la categoria 13-15 ani, iar Todut Tudor locul al II-lea la categoria 16-17 ani. Promovati in urma festivalului-concurs de calificare organizat de filiala din Satu Mare a ARPF, in colaborare cu Institutul Francez din Cluj si Muzeul Judetean, elevii sus-mentionati au adus acasa premii valoroase. Astfel, elevul Todut Tudor de la Colegiul National Mihai Eminescu, coordonat de profesoara Molnar Mariana, a obtinut, pe langa premiul al II-lea al categoriei la care a concurat, invitatia de a participa la festivalul de muzica francofona, organizat anul viitor in Croatia, la Split, iar elevul Bratis Bogdan de la Colegiul National Doamna Stanca, coordonat de profesorii Rusu Mirela si Ursei Sorin, pe langa premiul al II-lea, pe care il imparte cu colega sa Szilagyi Ingrid, coordonata de profesoara Szilagyi Edith, a obtinut si premiul Jeune espoir masculin (Tanara speranta masculina), fiind invitat sa cante in incheierea finalei de anul viitor.

 Eveniment in Baia Mare

Ingrid Szilagyi

Ingrid Szilagyi

Organizatorii si partenerii lor s-au straduit sa creeze un eveniment care sa-si merite talia internationala. Cei peste 40 de concurenti, grupati pe trei categorii de varsta (13-15, 16-17 si 18-25 de ani) s-au luptat pentru premii. Marea miza a constat in trei excursii in Franta, oferite de Ambasada Frantei in Romania, dintre care una la Paris si doua la Aurillac, precum si trei invitatii la editii similare ale festivalului in Ungaria, la Budapesta, in Croatia, la Split si in Serbia, la Nis. De asemenea, invitatii au avut parte de recitalul cantaretei franceze Mary Etoile si intalniri in cadrul unor ateliere de muzica si percutie, unde s-a remarcat elevul Bratis Bogdan.

Aportul organizatorilor

Tudor Todut

Tudor Todut

Potrivit profesoarei Cristina Durau, presedinta ARPF Satu Mare, festivalul este o reusita pentru judetul nostru, datorata echipei de profesori care se implica in problemele organizatorice si de pregatire a concurentilor. Interlocutoarea i-a nominalizat pe profesorii Rusu Mirela, Ciupac Adina, Szilagyi Edith si Ursei Sorin, de la Colegiul National Doamna Stanca, Finta Elisabeta si Lutas Adina, de la Colegiul Economic, Peres Laura si Racolta Ionela, de la Colegiul National Ioan Slavici, Molnar Mariana de la Colegiul National Mihai Eminescu, Dinu Andrisca de la Grup Scolar Industrial Tasnad si Jurjuman Bogdan de la Grup Scolar Ardud.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.