Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugenm Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 02.30 Portret de artist – Valer Sasu 03.30 Serată de poezii 04.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ciprian Buzită. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Softa Markos. Titlul emisiunii: Legume exotice. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Aurelia Pop, Ioan Nintaş. Titlul emisiunii: Federaţia sanitas reîncepe seria protestelor de stradă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Postul Psihologic. 10.00 Dacia 1300 o masină care încă rezistă 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Alexandru Horvat, Eugen Kovacs, Horea Anderco.Titlul emisiunii: Ce decizie va lua preşedintele Iohannis în cazul Koveşi ?. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 14.35 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rudiger Mangel, Hilde Gott. Titlul emisiunii: Dezvoltarea serviciilor de psihiatrie. 15.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Ioan Man. Titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 16.20 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Olimpiu Micle. 17.35 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Pregătiţi pentru orice bătălie

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cine crede că un partid, indiferent de dimensiunea lui, mare, mijlociu, mic, este o adunare frăţească în care toată lumea iubeşte pe toată lumea, se înşeală. Înăuntru se duc bătălii cumplite. Când se fac apeluri la unitate acestea se referă la duşmanii de afară. Aşa trebuie înţeleasă şi zicerea atât de dragă politicienilor despre gardul vopsit pe dinafară, şi cu leopardul înăuntru. 

  Gardul cel mai larg de acum este vopsit într-o singură culoare, roşie. Leoparzii sunt la guvernare, simt însă că nu sunt şi la putere. Trebuie să facem o distincţie netă între putere şi guvernare. La “putere” nu este nici Klaus Iohannis, nici PSD. Alţii ar fi tentaţi să spună că preşedintele este la putere, iar PSD la guvernare. Este adevărat doar pe jumătate. Situaţia de la noi se încadrează perfect în noua teză pe cale de a deveni globală despre jumătăţile de  adevăruri, care de fapt sunt faze pregătitoare pentru marea manipulare.

Cum puterea, în sensul cel mai rău al cuvântului, nu-i aparţine nimănui pe deplin, prima tentaţie este să faci apel la domnia legii. Este ultimul lucru în care cred cetăţenii în această perioadă. Pentru a avea o imagine cât de cât apropiată de realitate, trebuie privit tabloul pe bucăţi separate. Să vedem ce se întâmplă în zona preşedintelui şi ce se petrece în sânul PSD. După un tur de forţă pe la guvern, prin piaţă la demonstranţi, pe la Avocatul poporului, CSM, Parlament, preşedintele Iohannis a luat o pauză. Prins la colţ câteva săptămâni, nici pe deplin învins, dar nici ieşit învingător, PSD reîncepe jocul intern. După o tăcere mai prelungită, Victor Ponta iese la atac. O mică incursiune în trecutul recent al PSD îi arată că după fiecare schimbare de conducere, fostul lider a fost mazilit. Adrian Năstase a ieşit din politică definitiv, cu concursul justiţiei, dar cu brânciul dat de propriul partid. Mircea Geoană l-a pensionat pe Ion Iliescu, iar Victor Ponta l-a exclus pe Mircea Geoană. De ce s-ar bucura de alt tratament Victor Ponta? Cum cea mai bună apărare este atacul, s-ar părea că fostul premier îşi încearcă norocul. Vrea să-şi impună nişte oameni în guvern. Nu pare să vrea mare lucru, dar Liviu Dragnea nu vrea să împartă puterea cu nimeni. În prima fază a ţinut să arate că de fapt el este şeful suprem, şi la Parlament şi la Guvern. Este una din cauzele care au condus la protestele de stradă. A simţit răsuflarea fierbinte a preşedintelui în ceafă. S-a trezit cu instituţiile de forţă peste el. Acum apare şi Victor Ponta cu pretenţiile lui. Este cam mult. Cel mai la îndemână lucru este anihilarea opoziţiei interne.

   Nu doar situaţia internă este propice luării măsurilor radicale, a declaraţiilor ieşite din comun, a acţiunilor în forţă.  Sunt mişcări de stradă, turbulenţe în Spania, Italia, Franţa. Dar lucrul cel mai ciudat este legat de gafa preşedintelui Trump care spunea „uitaţi-vă ce s-a întâmplat aseară în Suedia”. Nu se întâmplase nimic, dar la două zile după gafa lui au avut loc violenţe de neimaginat într-o ţară ca Suedia. Dacă tot se vorbeşte că adevărul spus pe jumătate tinde să devină o nouă doctrină, de ce să nu dea un exemplu chiar cel mai puternic om de pe planetă?

România, dată fiind situaţia internaţională, nu mai are şansa sau nenorocul să fie în centrul atenţiei. Franţa este în faţa unor alegeri, Germania la fel, Marea Britanie este ocupată cu BREXIT-ul, Italia şi Spania sunt la fel de temperamentale ca noi. Nu mai vorbim despre SUA, care-şi are Trumpul ei. Rusia ce ne mai bagă în seamă, dar din alte motive. Prin urmare, ne putem certa ca la uşa cortului. Acum este momentul marilor răfuieli. Începutul se pare că vrea să-l facă PSD. După ce a fost tăvălit de protestatari la temperaturi scăzute PSD s-a înfierbântat destul, are starea psihică potrivită pentru orice bătălie.

Abonează-te acum Online!