Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Pregătiţi pentru orice bătălie

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cine crede că un partid, indiferent de dimensiunea lui, mare, mijlociu, mic, este o adunare frăţească în care toată lumea iubeşte pe toată lumea, se înşeală. Înăuntru se duc bătălii cumplite. Când se fac apeluri la unitate acestea se referă la duşmanii de afară. Aşa trebuie înţeleasă şi zicerea atât de dragă politicienilor despre gardul vopsit pe dinafară, şi cu leopardul înăuntru. 

  Gardul cel mai larg de acum este vopsit într-o singură culoare, roşie. Leoparzii sunt la guvernare, simt însă că nu sunt şi la putere. Trebuie să facem o distincţie netă între putere şi guvernare. La “putere” nu este nici Klaus Iohannis, nici PSD. Alţii ar fi tentaţi să spună că preşedintele este la putere, iar PSD la guvernare. Este adevărat doar pe jumătate. Situaţia de la noi se încadrează perfect în noua teză pe cale de a deveni globală despre jumătăţile de  adevăruri, care de fapt sunt faze pregătitoare pentru marea manipulare.

Cum puterea, în sensul cel mai rău al cuvântului, nu-i aparţine nimănui pe deplin, prima tentaţie este să faci apel la domnia legii. Este ultimul lucru în care cred cetăţenii în această perioadă. Pentru a avea o imagine cât de cât apropiată de realitate, trebuie privit tabloul pe bucăţi separate. Să vedem ce se întâmplă în zona preşedintelui şi ce se petrece în sânul PSD. După un tur de forţă pe la guvern, prin piaţă la demonstranţi, pe la Avocatul poporului, CSM, Parlament, preşedintele Iohannis a luat o pauză. Prins la colţ câteva săptămâni, nici pe deplin învins, dar nici ieşit învingător, PSD reîncepe jocul intern. După o tăcere mai prelungită, Victor Ponta iese la atac. O mică incursiune în trecutul recent al PSD îi arată că după fiecare schimbare de conducere, fostul lider a fost mazilit. Adrian Năstase a ieşit din politică definitiv, cu concursul justiţiei, dar cu brânciul dat de propriul partid. Mircea Geoană l-a pensionat pe Ion Iliescu, iar Victor Ponta l-a exclus pe Mircea Geoană. De ce s-ar bucura de alt tratament Victor Ponta? Cum cea mai bună apărare este atacul, s-ar părea că fostul premier îşi încearcă norocul. Vrea să-şi impună nişte oameni în guvern. Nu pare să vrea mare lucru, dar Liviu Dragnea nu vrea să împartă puterea cu nimeni. În prima fază a ţinut să arate că de fapt el este şeful suprem, şi la Parlament şi la Guvern. Este una din cauzele care au condus la protestele de stradă. A simţit răsuflarea fierbinte a preşedintelui în ceafă. S-a trezit cu instituţiile de forţă peste el. Acum apare şi Victor Ponta cu pretenţiile lui. Este cam mult. Cel mai la îndemână lucru este anihilarea opoziţiei interne.

   Nu doar situaţia internă este propice luării măsurilor radicale, a declaraţiilor ieşite din comun, a acţiunilor în forţă.  Sunt mişcări de stradă, turbulenţe în Spania, Italia, Franţa. Dar lucrul cel mai ciudat este legat de gafa preşedintelui Trump care spunea „uitaţi-vă ce s-a întâmplat aseară în Suedia”. Nu se întâmplase nimic, dar la două zile după gafa lui au avut loc violenţe de neimaginat într-o ţară ca Suedia. Dacă tot se vorbeşte că adevărul spus pe jumătate tinde să devină o nouă doctrină, de ce să nu dea un exemplu chiar cel mai puternic om de pe planetă?

România, dată fiind situaţia internaţională, nu mai are şansa sau nenorocul să fie în centrul atenţiei. Franţa este în faţa unor alegeri, Germania la fel, Marea Britanie este ocupată cu BREXIT-ul, Italia şi Spania sunt la fel de temperamentale ca noi. Nu mai vorbim despre SUA, care-şi are Trumpul ei. Rusia ce ne mai bagă în seamă, dar din alte motive. Prin urmare, ne putem certa ca la uşa cortului. Acum este momentul marilor răfuieli. Începutul se pare că vrea să-l facă PSD. După ce a fost tăvălit de protestatari la temperaturi scăzute PSD s-a înfierbântat destul, are starea psihică potrivită pentru orice bătălie.

Abonează-te acum Online!