Prefectul Radu Bud anunţă că nu se mai poate intra pe la Petea din 19 mai (Video) | Informaţia Zilei

Prefectul Radu Bud anunţă că nu se mai poate intra pe la Petea din 19 mai (Video)

Prefectul Radu Bud a fost invitatul emisiunii Audienţe în direct din 18 mai 2020. În cadrul ei prefectul de Satu Mare a făcut şi un anunţ important legat de intrarea în ţară pe la vama Petea. Aşa cum am anunţat, ea s-a redeschis persoanelor duminică, 17 mai, la ora 22:00. Dar intrarea nu va mai fi permisă din 19 mai, de la ora 00:00. Asta înseamnă că s-a putut trecere frontiera pe la Petea timp de doar 26 de ore. Se speră totuşi partea din Ungaria să ajungă la o înţelegere cu autorităţile din România pentru ca Petea să fie deschisă persoanelor pentru mai multe zile.

Iată ce a spus Radu Bud în Direct la Informaţia TV:

”Noi am aflat duminică dimineaţă că este posibil să se deschidă şi Petea. Eram pregătiţi să o facem operaţional. Sigur că mai este şi partea maghiară care trebuie să fie de acord. Este vorba doar despre intrarea spre România pentru persoanele fizice. Persoanele care duc marfă, care intră în categoria agenţilor economici de TIR, care au peste 2,4 tone în continuare pot să şi iasă pe la Petea. Ce s-a întâmplat? Un număr de 44 de cetăţeni români şi-au luat bilete de avion vineri la Barcelona să vină la Cluj. Era anunţată o cursă de avion de Cluj imediat după ridicarea stării de urgenţă. Când s-a anunţat că din nou se amână aceste zboruri, acest grup de români nu a mai vrut să părăsească aeroportul din Barcelona. S-au implicat cei de la Consulatul României din Barcelona şi au găsit o soluţie să-i trimită duminică până la Budapesta. Dar oamenii aceştia erau fără maşină, veneau direct cu avionul. Totodată, mai erau 20 de persoane din Londra care au aterizat duminică la Budapesta. Gândiţi-vă că aceşti cetăţeni români au venit după ce au stat două zile în aeroportul din Barcelona şi trebuia găsită o soluţie. Cei de la Consulatul de la Budapesta i-au preluat de la aeroport, le-a asigurat microbuze şi au venit spre vama aglomerată cel mai puţin, care urma să fie Satu Mare – Petea, începând cu o zero. Dar pentru că au ajuns mai repede la frontieră, s-a deschis la ora 22:00. (…) Au urmat discuţii cu cei de la consulul de la Londra, Budapesta, Barcelona, am obţinut listele cu oameni, am văzut listele cu destinţiile. Vă spuneam de partea maghiară care ne-a comunicat că până astăzi (n.r. 18 mai 2020) la ora 24:00 are liber de a lăsa străinii să treacă pe la Petea. Ei la ora 00:00 se opresc. Se poartă discuţii în continuare.”

Emisiunea Audienţe în direct poate fi văzută mai jos:

Audienţe în direct

Prefectul judeţului Satu Mare va prezenta o radiografie a situaţiei generată de CORONAVIRUS în judeţ, pornind de la numărul celor aflaţi în carantină şi izolare până la situaţia testărilor de la Spitalul Judeţean.Vor fi abordate subiecte legate de zona metropolitană, un bilanţ al stării de urgenţă încheiate, reguli pentru starea de alertă în care am intrat, traficul prin Vama Petea, situaţia noului sediu al prefecturii şi altele.#LIVE #18mai2020 #SatuMare #itv

Publicată de Informatia TV pe Luni, 18 mai 2020

 

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 19 mai 2020, ora 09:26

  „…Se speră totuşi partea din Ungaria să ajungă la o înţelegere cu autorităţile din România pentru ca Petea să fie deschisă persoanelor pentru mai multe zile….” Chiar pe invers este ceea ce spune prefectul si anume partea romana trebuie sa ajunga la o intelegere cu cea din Ungaria deoarece Ungaria nu are momentan nici un interes deosebit in acest sens. De ce nu au asigurat autoritatile romane pt. romanasi curse de avioane de acolo de unde trebe si romania ?. Deoarece autoritatile romane nu dau 2 bani pe romani !!!. Doar banii romanilor le trebe, in rest, fac pe ei !!!. Alegeti PSD si PNL ca sa-si bata joc de voi !.

 2. Dac Bulibas a spus: 19 mai 2020, ora 09:04

  @romanica din satu mare !, Conform Legii 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, zona metropolitană „cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.

  Zona Metropolitană Satu Mare
  Anul înfiinţării: 2013

  Membrii actuali: Municipiile Satu Mare şi Carei, Oraşe: Ardud şi Tăşnad, Comune: Agriş, Apa, Beltiug, Berveni, Căpleni, Craidorolţ, Culciu, Doba, Dorolţ, Foieni, Gherţa Mică, Lazuri, Medieşu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Oraşu Nou, Păuleşti, Terebeşti, Turţ, Valea Vinului şi Viile Satu Mare.

 3. romanca din satu mare a spus: 19 mai 2020, ora 07:33

  Este sau nu este zona metropolitana in judetul Satu Mare ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345