14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Preasfinţitul Timotei a binecuvântat noul an şcolar la “Nicolae Steinhardt”

Scris de Vera Pop, 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

652 de elevi învaţă la liceul teologic de la Satu Mare

Liceul Teologic “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare a fost loc de rugăciune în cea de-a doua zi de şcoală.

652 de elevi de toate vârstele au luat parte marţi, 10 septembrie, la slujba de binecuvântare a noului an şcolar, al cărei invitat de onoare a fost Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Începând cu ora 10:00, acesta a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară din incinta liceului, alături de un sobor de preoţi. Preasfinţitul a fost întâmpinat de elevi, profesori, dar şi câteva persoane care au venit special pentru a-l vedea pe părinte, iar Timotei Sătmăreanul a mers pe la fiecare dintre acestea, dându-le binecuvântarea sa.

Gânduri bune la un nou început

Preasfinţitul Timotei şi directorul Gabriel Ioan Groza le-au adresat un gând bun elevilor şi cadrelor didactice cu ocazia acestui nou început. “A fost o zi binecuvântată în care l-am rugat pe Mântuitorul Iisus Hristos, stăpânul şi părintele nostru, să trimită tuturor elevilor şi dascălilor duhul înţelepciunii, al răbdării şi al ştiinţei sale. Adevărata înţelepciune este de la Dumnezeu, de aceea orice lucru îl începem cu Dumnezeu”, spune Timotei Sătmăreanul.

“Le doresc să aibă în primul rând multă sănătate, să aibă înţelepciunea lui Solomon şi să aibă răbdare. Noi, conducerea şi cadrele didactice, vom face tot ce ţine de noi ca să le dăm învăţătura cea bună aşa cum spune Sfânta Scriptură. Ei trebuie doar să o primească ca şi albinele şi să o facă să fie de folos pentru ei şi pentru părinţii lor. Ne dorim ca pe lângă învăţătură să primească şi o formare duhovnicească”, le-a transmis directorul pr. Gabriel Ioan Groza.

Pe lângă cuvintele frumoase, noul an a venit şi cu daruri pentru 5 dintre elevii instituţiei. Ei au primit cu bucurie câte un ghiozdan încărcat cu rechizite şi bunătăţi din partea Preasfinţitului.

Instituţia de învăţământ are din acest an şi o clasă de postliceală

Pe lângă grupele de grădiniţă şi clasele de şcoală primară, gimnazială şi liceu, din acest an la liceul “Nicolae Steinhardt” va funcţiona şi o clasă de învăţământ postliceal cu specializarea asistent îngrijire bătrâni. Aici cursurile vor începe odată cu debutul anului universitar, la 1 octombrie.

Liceul “Nicolae Steinhardt” a primit pe băncile şcolii peste 20 de elevi români care până acum au studiat în Spania, Italia, Portugalia. Un elev foarte bun la învăţătură a venit tocmai din Columbia. Chiar dacă vorbeşte doar engleză şi spaniolă, la testul de matematică pentru clasa a V-a băiatul a avut cele mai bune rezultate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.