17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Preasfinţitul Timotei a binecuvântat noul an şcolar la “Nicolae Steinhardt”

Scris de Vera Pop, 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

652 de elevi învaţă la liceul teologic de la Satu Mare

Liceul Teologic “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare a fost loc de rugăciune în cea de-a doua zi de şcoală.

652 de elevi de toate vârstele au luat parte marţi, 10 septembrie, la slujba de binecuvântare a noului an şcolar, al cărei invitat de onoare a fost Preasfinţitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Începând cu ora 10:00, acesta a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară din incinta liceului, alături de un sobor de preoţi. Preasfinţitul a fost întâmpinat de elevi, profesori, dar şi câteva persoane care au venit special pentru a-l vedea pe părinte, iar Timotei Sătmăreanul a mers pe la fiecare dintre acestea, dându-le binecuvântarea sa.

Gânduri bune la un nou început

Preasfinţitul Timotei şi directorul Gabriel Ioan Groza le-au adresat un gând bun elevilor şi cadrelor didactice cu ocazia acestui nou început. “A fost o zi binecuvântată în care l-am rugat pe Mântuitorul Iisus Hristos, stăpânul şi părintele nostru, să trimită tuturor elevilor şi dascălilor duhul înţelepciunii, al răbdării şi al ştiinţei sale. Adevărata înţelepciune este de la Dumnezeu, de aceea orice lucru îl începem cu Dumnezeu”, spune Timotei Sătmăreanul.

“Le doresc să aibă în primul rând multă sănătate, să aibă înţelepciunea lui Solomon şi să aibă răbdare. Noi, conducerea şi cadrele didactice, vom face tot ce ţine de noi ca să le dăm învăţătura cea bună aşa cum spune Sfânta Scriptură. Ei trebuie doar să o primească ca şi albinele şi să o facă să fie de folos pentru ei şi pentru părinţii lor. Ne dorim ca pe lângă învăţătură să primească şi o formare duhovnicească”, le-a transmis directorul pr. Gabriel Ioan Groza.

Pe lângă cuvintele frumoase, noul an a venit şi cu daruri pentru 5 dintre elevii instituţiei. Ei au primit cu bucurie câte un ghiozdan încărcat cu rechizite şi bunătăţi din partea Preasfinţitului.

Instituţia de învăţământ are din acest an şi o clasă de postliceală

Pe lângă grupele de grădiniţă şi clasele de şcoală primară, gimnazială şi liceu, din acest an la liceul “Nicolae Steinhardt” va funcţiona şi o clasă de învăţământ postliceal cu specializarea asistent îngrijire bătrâni. Aici cursurile vor începe odată cu debutul anului universitar, la 1 octombrie.

Liceul “Nicolae Steinhardt” a primit pe băncile şcolii peste 20 de elevi români care până acum au studiat în Spania, Italia, Portugalia. Un elev foarte bun la învăţătură a venit tocmai din Columbia. Chiar dacă vorbeşte doar engleză şi spaniolă, la testul de matematică pentru clasa a V-a băiatul a avut cele mai bune rezultate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.