Preasfinţitul Părinte Iustin împlineşte marţi 59 de ani | Informaţia Zilei

Preasfinţitul Părinte Iustin împlineşte marţi 59 de ani

Marţi, 23 iunie 2019, Preasfinţitul Părinte Iustin, episcopul Maramu-reşului şi Sătmarului, se află la ceas aniversar, împlinind 59 de ani de viaţă. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a născut la 23 iunie 1961, în localitatea Rozavlea, din părinţi buni şi credincioşi, :tefan şi Maria Hodea, iar la botez a primit numele Ioan.

Primul contact cu viaţa monahală l-a avut după terminarea clasei a VIII-a. Îşi petrece vacanţele la Mănăstirea „Sf. Ana” Rohia. A depus voturile monahale în 1985, când a primit numele de Iustin. Naş de călugărie l-a avut pe ÎPS Arhiepiscop Justinian Chira, cel care l-a hirotonit şi întru diacon şi preot.

Din 1994 când a devenit arhiereu şi până în prezent, episcopul Iustin a hirotonit peste 400 de preoţi şi diaconi.

A publicat peste 45 de studii şi articole în reviste de teologie din judeţ şi din ţară. A fost distins cu Ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni, conferit de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu titlul de Cetăţean de Onoare conferit de peste 25 de primării din cuprinsul eparhiei şi cu titlul de Omul anului 2012, de către Consiliul Judeţean Satu Mare.

Întru mulţi şi fericiţi ani, Preasfinţia Voastră!

Abonează-te acum Online!
  1. suta petru a spus: 23 iunie 2020, ora 07:40

    LA MULTI ANI PREASFINTIA VOASTRA

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517