Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin împlineşte 61 de ani

Joi, 23 iunie 2022, Preasfinţitul Părinte Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, se află la ceas aniversar, împlinind 61 de ani. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a născut la 23 iunie 1961, în localitatea Rozavlea, din părinţi buni şi credincioşi, :tefan şi Maria Hodea, iar la botez a primit numele Ioan.

Primul contact cu viaţa monahală l-a avut după terminarea clasei a VIII-a, el petrecându-şi vacanţele la Mănăstirea “Sf. Ana” Rohia. A depus voturile monahale în 1985, când a primit numele de Iustin. Naş de călugărie l-a avut pe ÎPS Arhiepiscop Justinian Chira, cel care l-a hirotonit şi întru diacon şi preot.

Din 1994 când a devenit arhiereu şi până în prezent, episcopul Iustin a hirotonit sute de preoţi şi diaconi.
A publicat numeroase studii şi articole în reviste de teologie din judeţ şi din ţară. A fost distins cu Ordinul Sfinţilor Martiri Brâncoveni, conferit de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu titlul de Cetăţean de Onoare conferit de zeci de primării din cuprinsul eparhiei.

Întru mulţi şi fericiţi ani,
Preasfinţia Voastră!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517