Image 1
Image 2

Prăjitură rapidă cu mere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 1/2 kg făină fină, 4 linguri de untură, 4 linguri de zahăr, 4 gălbenușuri de ouă, 1-2 plicuri zahăr vanilat, un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, și 2-300 g de smântână (în funcție de grosimea sa). Pentru umplutură: 6-8 mere (dar se poate și mai mult, după gust), 4-5 linguri de zahăr, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri gris de grâu (dacă se folosesc mai multe mere se adaugă mai mult gris), 1-2 lingurițe de scorțișoare pudră, 3-4 linguri de gem de mere, caise sau piersici.

Mod de preparare:

Merele curățate se răzuiesc mărunt, se storc, se amestecă cu scorțișoare (după gust) și se călesc, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Făina se freacă bine-bine cu untura, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și gălbenușul de ouă se amestecă, apoi încet, se adaugă smântâna, până când aluatul capătă o consistență potrivită pentru întins. Se mai frământă puțin și se împarte în două. Se întinde la mărimea tăvii și se pune în tava unsă cu unt sau untură. Blatul se unge foarte subțire cu gem. Merele fierte se amestecă cu grisul, se pune peste blat în strat egal, se așează din nou un strat foarte subțire de gem, apoi și blatul următor. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem, zahăr praf, sau cu o spumă bătută la aburi din cele 4 albușuri de ouă rămase și 2 linguri de zahăr pudră.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.