18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Prăjitură rapidă cu mere

Scris de I. Z., 09 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Pentru blaturi: 1/2 kg făină fină, 4 linguri de untură, 4 linguri de zahăr, 4 gălbenuşuri de ouă, 1-2 plicuri zahăr vanilat, un plic de praf de copt, un vârf de cuţit de sare, şi 2-300 g de smântână (în funcţie de grosimea sa). Pentru umplutură: 6-8 mere (dar se poate şi mai mult, după gust), 4-5 linguri de zahăr, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri gris de grâu (dacă se folosesc mai multe mere se adaugă mai mult gris), 1-2 linguriţe de scorţişoare pudră, 3-4 linguri de gem de mere, caise sau piersici.

Mod de preparare:

Merele curăţate se răzuiesc mărunt, se storc, se amestecă cu scorţişoare (după gust) şi se călesc, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Făina se freacă bine-bine cu untura, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea şi gălbenuşul de ouă se amestecă, apoi încet, se adaugă smântâna, până când aluatul capătă o consistenţă potrivită pentru întins. Se mai frământă puţin şi se împarte în două. Se întinde la mărimea tăvii şi se pune în tava unsă cu unt sau untură. Blatul se unge foarte subţire cu gem. Merele fierte se amestecă cu grisul, se pune peste blat în strat egal, se aşează din nou un strat foarte subţire de gem, apoi şi blatul următor. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem, zahăr praf, sau cu o spumă bătută la aburi din cele 4 albuşuri de ouă rămase şi 2 linguri de zahăr pudră.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.