Prăjitură rapidă cu lămâie | Informaţia Zilei

Prăjitură rapidă cu lămâie

Scris de I. Z., 05 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină albă, fină, un plic de praf de copt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, zahăr pudră, ciocolată sau gem pentru ornat.

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de ouă de gălbenuş. Albuşul, cu puţină sare se bate spumă tare. Într-un alt vas, gălbenuşul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. La acest amestec se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul topit şi făina amestecată cu praful de copt. Apoi, cu mişcări fine adăugăm şi spuma de albuş, iar aluatul astfel obţinut îl turnăm într-o formă unsă în prelabil cu unt şi presărată cu făină. Se pune în cuptorul preîncălzit şi la 180 grade C, se coace circa 20 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, cu firicele de ciocilată topită, sau eventual cu puţin gem uşor acrişor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517