Image 1
Image 2

Prăjitură rapidă cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină albă, fină, un plic de praf de copt, coaja rasă și zeama de la o lămâie, zahăr pudră, ciocolată sau gem pentru ornat.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de ouă de gălbenuș. Albușul, cu puțină sare se bate spumă tare. Într-un alt vas, gălbenușul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. La acest amestec se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul topit și făina amestecată cu praful de copt. Apoi, cu mișcări fine adăugăm și spuma de albuș, iar aluatul astfel obținut îl turnăm într-o formă unsă în prelabil cu unt și presărată cu făină. Se pune în cuptorul preîncălzit și la 180 grade C, se coace circa 20 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, cu firicele de ciocilată topită, sau eventual cu puțin gem ușor acrișor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).