Image 1
Image 2

Prăjitură rapidă cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină albă, fină, un plic de praf de copt, coaja rasă și zeama de la o lămâie, zahăr pudră, ciocolată pentru ornat. Dacă preparați pentru post, în loc de ouă se vor folosi 4 linguri de ulei în loc de gălbenușuri și 2 linguri mari de cafea solubilă în loc de albuș, iar în loc de unt o margarină de bună calitate.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de ouă de gălbenuș. Albușul, cu puțină sare se bate spumă tare (sau cafeaua cu câteva picături de apă). Într-un alt vas, gălbenușul (sau uleiul) se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. La acest amestec se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul (margarina) topit(ă) și făina amestecată cu praful de copt. Apoi, cu mișcări fine adăugăm și spuma de albuș (sau de cafea), iar aluatul astfel obținut îl turnăm într-o formă unsă în prelabil cu unt (margarină) și presărată cu făină. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, se coace circa 20 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, cu topping de ciocolată, de lămâie sau fructe, sau eventual cu puțin gem ușor acrișor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înghețată de casă cu ananas

DESERT

Înghețată de casă cu ananas

Pentru o răcorire tropicală, încearcă această rețetă de înghețată de casă cu ananas, combinând dulceața fructului cu cremozitatea mascarponei și aroma intensă a cardamomului.

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.