Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru 3 blaturi: 9 ouă, 9 linguri de zahăr, 9 linguri făină, 3 lingurițe de ulei, 250 g de zahăr pentru caramelizare. Pentru cremă: 400 ml de lapte, 150 g de zahăr, 150 g de făină, 3 gălbenușuri de ouă, un pachet de unt. Pentru spumă: 150 g de zahăr, 3 albușuri, 100 g de cocos.

Mod de preparare:

Blatul: Se bat 3 albușuri, când albușurile nu cad de pe paleta mixerului se adaugă treptat 3 linguri de zahăr. 3 gălbenușuri se amestecă cu o linguriță de ulei apoi se adaugă la albușuri. La urmă se pun 3 linguri de făină. Tava se căptușește cu foaie pentru copt, se toarnă aluatul și se dă la cuptor. Totul se repetă încă de 2 ori pentru a obține 3 foi. Peste două dintre cele 3 foi se toarnă 150 g zahăr caramelizat. Pentru cremă: gălbenușurile se amestecă cu zahărul până se dizolvă. Făina se adaugă peste lapte iar compoziția rezultată se adaugă la gălbenușuri și se fierb împreună până când compoziția se dezlipește de oală, apoi se lasă la răcit. Când s-a răcit se adaugă untul după care se întinde peste cele 2 foi cu zahărul caramelizat. Albușurile, cu 150 g zahăr se bat spumă tare, iar spuma se fierbe pe o oală cu apă până se întărește puțin apoi se pune pe ultima foaie peste care se presară cocosul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.