Program ITV: 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Ilona Ilyes - Prima Gym 08.00 Audienţe în direct cu Sergiu Podină, invitaţi Dan Zeicu şi jurnalistul Ioan Aniţaş titlul emisiunii: Cum tratăm animalele primăvara? 08.54 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Ciprian Costea, titlul emisiunii: Va genera noul Cod Fiscal stabilitate? 09.39 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Subvenţiile echilibrează pierderile din zootehnie 10.30 Info Magazin cu Adriana Tivadar, invitaţi: Camelia Stan şi Mihaela Ban, titlul emisiunii: Ora de religie în şcoli 11.18 Teleshopping 11.35 Agenda Publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Horea Anderco şi Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Udrea rămâne în arest preventiv încă 3 săptămâni 13.00 Ştiri 13.40 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Tiberiu Vălean, Eva Laczko şi Dumitru Pop, titlul emisiunii: Cine nu doreşte ora de religie? 14.25 Teleshopping 14.40 Colaj muzică populară 15.14 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat psiholog psihoterapeut Nicoleta Mihali 16.11 În Slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlul emisiunii: Sucz Szabolcs - raport la 2455 zile 17.00 Info Magazin cu Adriana Tivadar 18.30 Audienţe în direct cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar 21.30 Ne cheamă natura, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb

Prăjitură cu nuci, fără lapte şi ouă

Scris de Eva Laczko, 09 decembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prajitura cu nuciIngrediente:

 

– 2 căni de făină,

– 1/2 cană de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– 1/2 cană de ulei,

– 1-2 căni de apă rece,

– o cană de nuci mărunţite (nu tocate),

– o linguriţă de oţet,

– 3 linguri de cacao,

– un plic de praf de copt.

– De asupra se poate pune zahăr praf, sau glazură de cacao, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

 

Se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, nucile şi praful de copt. La acest amestec se mai adaugă oţetul, uleiul şi apa, în ordinea enumerată, amestecând în continuu, până când se obţine un aluat de o consistenţă păstoasă, asemenea aluatului de pişcot. Compoziţia, dacă doriţi, se poate îmbogăţi şi cu câteva boabe de stafide. Se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, sau unsă cu margarină şi presărată cu făină şi se pune în cuptorul preîncălzit. La o temperatură medie, spre mare se coace timp de 30-35 de minute, verificând cu scobitoarea. După ce se răceşte se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de cacao, însă, dacă doriţi să preparaţi desert de post nu înveliţi prăjitura cu ciocolată, sau cu glazură preparată cu lapte sau unt.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.