Program ITV: 06.24 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Andreea Seleş 07.07 Restauratorii de muzeu 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia şi antrenorul Prinzinger Zsoka 08.02 Aurel Popp - 300 de fotografii de război 08.29 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Claudiu Govor, titlul emisiunii: Fonduri europene pentru fermieri 09.18 Spiriduş Ghiduş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Alin Toma, titlu: Grija părintească pentru copii şi tineri 11.03 Mănăstirea Portăriţa, leagăn de rugăciune şi alinare 11.43 Festival de toacă la Tăşnad 12.00 Vilagits, cu Racz Ervin 12.43 Teleshopping 13.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Dan Cojoc - raport la 2.260 de zile 14.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Cristian Enache 15.01 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adrian Havrincea, titlul emisiunii: Utilitatea textului argumentativ în viaţa de zi cu zi 15.57 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, retrospectiva săptămânii 18.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Promovarea transporturilor alternative, nepoluante 18.48 Spiriduş Ghiduş 20.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Dan Cojoc - raport la 2.260 de zile 21.02 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Cristian Enache

Prăjitură cu nuci, fără lapte şi ouă

Scris de Eva Laczko, 09 decembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prajitura cu nuciIngrediente:

 

– 2 căni de făină,

– 1/2 cană de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– 1/2 cană de ulei,

– 1-2 căni de apă rece,

– o cană de nuci mărunţite (nu tocate),

– o linguriţă de oţet,

– 3 linguri de cacao,

– un plic de praf de copt.

– De asupra se poate pune zahăr praf, sau glazură de cacao, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

 

Se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, nucile şi praful de copt. La acest amestec se mai adaugă oţetul, uleiul şi apa, în ordinea enumerată, amestecând în continuu, până când se obţine un aluat de o consistenţă păstoasă, asemenea aluatului de pişcot. Compoziţia, dacă doriţi, se poate îmbogăţi şi cu câteva boabe de stafide. Se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, sau unsă cu margarină şi presărată cu făină şi se pune în cuptorul preîncălzit. La o temperatură medie, spre mare se coace timp de 30-35 de minute, verificând cu scobitoarea. După ce se răceşte se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de cacao, însă, dacă doriţi să preparaţi desert de post nu înveliţi prăjitura cu ciocolată, sau cu glazură preparată cu lapte sau unt.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.