Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Anzik Arnold ‐ Energy Cardio Club 07.00 Restauratorii de muzeu 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Simona Niste ‐ Prima Gym 07.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumele exotice- pasiunea unei familii din Tiream 08.40 Spiriduş Ghiduş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Taina Spovedaniei- Istorie şi actualitate 11.25 Recital de vioară şi pian la biserica greco-catolică Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril 12.30 Suleyman magnificul 12.45 Teleshopping 13.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Mihai Ivaszuk - raport la 4.420 de zile 14.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.27 Recital Alina Manole la Tăşnad 16.10 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Alin Pop, titlul emisiunii: Drama învăţământului de la sate 16.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 17.28 Panoramic sporitv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Pop, titlul emisiunii: O nouă ediţie din Crosul Viilor XCO, în 5 septembrie 18.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Protejarea factorilor de mediu în Germania 18.42 225 evvel ezelott szuletett himnuszunk attya, Kolcsey Ferenc 19.31 Calup etno popular 19.47 Concert Inedit 20.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Mihai Ivaszuk - report la 4.420 de zile 21.12 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu

Prăjitură cu nuci, fără lapte şi ouă

Scris de Eva Laczko, 09 decembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prajitura cu nuciIngrediente:

 

– 2 căni de făină,

– 1/2 cană de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– 1/2 cană de ulei,

– 1-2 căni de apă rece,

– o cană de nuci mărunţite (nu tocate),

– o linguriţă de oţet,

– 3 linguri de cacao,

– un plic de praf de copt.

– De asupra se poate pune zahăr praf, sau glazură de cacao, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

 

Se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, nucile şi praful de copt. La acest amestec se mai adaugă oţetul, uleiul şi apa, în ordinea enumerată, amestecând în continuu, până când se obţine un aluat de o consistenţă păstoasă, asemenea aluatului de pişcot. Compoziţia, dacă doriţi, se poate îmbogăţi şi cu câteva boabe de stafide. Se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, sau unsă cu margarină şi presărată cu făină şi se pune în cuptorul preîncălzit. La o temperatură medie, spre mare se coace timp de 30-35 de minute, verificând cu scobitoarea. După ce se răceşte se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de cacao, însă, dacă doriţi să preparaţi desert de post nu înveliţi prăjitura cu ciocolată, sau cu glazură preparată cu lapte sau unt.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.