Program ITV: 06:30 – Fitness, cu Arnold Anzik; 07:00 – Ştiri; 07:30 – Fitness, cu Ilona Ilyes; 08:00 – Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mihaela Ghiţă, Alina Perşa şi Violeta Anca Petran, titlu: Tentativele de suicid din Satu Mare pun pe jar autorităţile; 09:00 – Fitness, cu Arnold Anzik; 09:30 - Info studio, limba maghiară, cu Eva Laczko, invitaţi Szucs Ritta şi Huszti Monika, titlu: Katosztrofavedelmi felheszules a karitativ szervezeteknel; 10:17 - Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Octavian Petric, titlu: Va duce noul Cod Fiscal la creşterea nivelului de trai?; 11:18 – Teleshopping; 11:33 – Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Kereskenyi Gabor şi Dumitru Pop, titlu: Doi pretendenţi la Primăria Satu Mare: Adrian Albu (PNL) şi Kereskenyi Gabor (UDMR); 13:00 – Ştiri; 13:41 - Educaţie, cu Vasile Nechita, invitaţi Marius Horşia şi Ovidiu Pop, titlu: Petru Bran, primul profesor de limba română; 14:27 – Teleshopping; 14:43 - Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlu: Protejarea factorilor de mediu în Germania; 15:16 - Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlu: Experienţe, meditaţii, rugăciuni ascultate; 15:48 - Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlu: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia; 16:53 - Ne cheamă natura, cu Ioana Zaharia, invitat Liana Strîmb, titlu: Relaxarea, autosugestia şi gândirea pozitivă; 17:45 – Sport, cu Constantin Demian, titlu: AJF Satu Mare a stabilit programul sezonului 2015-2016

Prăjitură cu nuci, fără lapte şi ouă

Scris de Eva Laczko, 09 decembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prajitura cu nuciIngrediente:

 

– 2 căni de făină,

– 1/2 cană de zahăr,

– un plic de zahăr vanilat,

– 1/2 cană de ulei,

– 1-2 căni de apă rece,

– o cană de nuci mărunţite (nu tocate),

– o linguriţă de oţet,

– 3 linguri de cacao,

– un plic de praf de copt.

– De asupra se poate pune zahăr praf, sau glazură de cacao, dar nu în mod obligatoriu.

Mod de preparare:

 

Se amestecă făina, zahărul, zahărul vanilat, cacaoa, nucile şi praful de copt. La acest amestec se mai adaugă oţetul, uleiul şi apa, în ordinea enumerată, amestecând în continuu, până când se obţine un aluat de o consistenţă păstoasă, asemenea aluatului de pişcot. Compoziţia, dacă doriţi, se poate îmbogăţi şi cu câteva boabe de stafide. Se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, sau unsă cu margarină şi presărată cu făină şi se pune în cuptorul preîncălzit. La o temperatură medie, spre mare se coace timp de 30-35 de minute, verificând cu scobitoarea. După ce se răceşte se poate orna cu zahăr pudră, sau cu glazură de cacao, însă, dacă doriţi să preparaţi desert de post nu înveliţi prăjitura cu ciocolată, sau cu glazură preparată cu lapte sau unt.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.