Image 1
Image 2

Prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 3 linguri de zahăr, o lingură de esenţă de rom şi una de vanilie, 6 linguri de ulei, 6 linguri de lapte, 8 linguri cu vârf de făină, 100 g de stafide, 100 g de ciocolată, o jumătate de linguriţă de praf de copt. Pentru crema de brânză: 300 g de brânză de vaci, 100 g de smântână, 100 g de unt, 3 linguri de zahăr pudră, coaja de la o lămâie. Pentru toppingul de ciocolată: 100 g de ciocolată, 2- 3 linguri de lapte.

Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul, până ce acesta se topeşte. Punem alternativ uleiul şi laptele şi amestecăm cu mixerul. Adăugăm esenţele şi stafidele. Cu o lingură de lemn amestecăm făina, apoi punem blatul în tava mare, unsă cu unt şi presărată cu făină, sau pe foaie de copt. Coacem la foc mic, circa 30 de minute, după care se face testul cu scobitoarea. Lasăm blatul să se răcească în tavă. Cu un blender vertical înspumăm brânza, adăugăm smântâna şi amestecăm bine până ce brânza devine cremoasă şi fină. Punem zahărul şi batem mai departe cu blenderul. Când devine cremoasa şi fină adăugăm untul foarte moale. Merge bine coajă de lămâie dar se poate folosi ce vreţi: rom, vanilie, coajă de portocale sau esenţă de migdale. Omogenizăm bine. Punem crema peste plat în strat uniform. Topim ciocolata şi adaugăm laptele. Cu o pensulă de bucătărie întindem ciocolată peste stratul de cremă. Lăsăm prăjitura la rece pentru o oră – două, apoi o putem tăia în bucăţi. Ce rămâne, se păstrează la rece.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.