Prăjitură cu cocos şi vanilie | Informaţia Zilei

Prăjitură cu cocos şi vanilie

Ingrediente:

Pentru blaturi: 150 g margarină, 150 g de zahăr pudră, un plic de praf de copt, o lingură de smântână, 2 linguri de cacao, 300 g făină, un ou.

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri de ouă, 2-3 linguri de făină, 300 ml de lapte, 1-2 plicuri de zahăr vanilat, 200 g de margarină fină, 200 g de zahăr.

Pentru crema de cocos: 6 albuşuri de ouă, 200 g de zahăr, 200 g de nucă de cocos

Mod preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat şi se împarte în două. Se întinde o parte din aluat între două foi de plastic, se aşază în tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Peste aceasta se aşează crema de cocos care se face astfel: Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul şi se mixează până acesta este topit complet, se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează compoziţia. Peste crema de cocos se aşează cea de-a doua foaie. Se dă la cuptor pentru 20-25 min la 180 de grade C, iar după ce se scoate, se lasă la răcit.
Se mixează bine ingredientele pentru cremă şi se pun la baie de aburi până când se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească. Se mixează margarină, adăugându-se câte o lingură din compoziţia fiartă. Peste blatul răcit se aşază în strat uniform crema, deasupra se poate pune frişcă, ciocolată topită sau rasă, ori se presară nucă de cocos.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345