Prăjitură cu brânză şi smântână

Ingrediente:

200 g de făină, gălbenuşul unui ou, 100 g de smântână, o lingură de zahăr, puţină sare, 10 g de drojdie, circa 100 ml lapte, 80 g margarină. Pentru umplutură: 250 g de brânză, 50 g de smântână, 200 g de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 6 gălbenuşuri de ouă, 7 albuşuri, 2 linguri de făină.

Mod de preparare:

Drojdia se pune în lapte călduţ, se amestecă cu făina, gălbenuşul, margarina, puţină sare, şi se frământă, pănă când se va putea întinde bine. Se întinde şi se aşează într-o tavă cu margine înaltă, astfel încât pătura de aluat să vină sus pe marginile tăvii şi lăsăm să stea aşa, acoperit cu un prosop de bucătărie, în loc călduţ, până când se prepară crema. Brânza se sfărâmă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, smântâna, apoi şi făina, cu grijă, să nu rămână cu noduri. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă cu compoziţia anterior preparată. Apoi se toarnă totul în tavă, peste aluat şi se coace în cuptorul preîncălzit, circa 25-30 minute.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517