17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Posturi titularizabile puţine pentru cadrele didactice care au luat peste 7

Scris de Vera Pop, 01 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Doar 15 profesori au fost repartizaţi în cadrul şedinţelor publice de miercuri

Repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care au obţinut minimum nota 7 la examenul de titularizare şi la inspecţia la clasă, a început miercuri, 31 iulie.

La şedinţele publice de miercuri s-au repartizat educatoarele, învăţătoarele, împreună cu profesorii şi maiştri instructori la toate specializările.

Conform inspectorului pe Resurse umane, Sorin Precup, doar 15 cadre didactice au reuşit să obţină un post.
Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniveristar (SIP) Satu Mare, a fost şi el prezent la repartizări. Acesta a declarat pentru Informaţia Zilei că posturile titularizabile sunt foarte puţine comparativ cu numărul de cadre didactice care au luat peste 7 la examen:

“Din păcate sunt foarte puţine posturi titularizabile şi colegii care au examenele promovate trebuie să urmărească mai multe etape. Până la începutul anului şcolar există etape de mobilitate în care se caută diferite variante de rezolvare.”

Repartizare în ordinea mediilor

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute. În cazul mediilor de repartizare egale obţinute la concurs, prioritate la ocuparea posturilor didactice au, în ordine: candidaţii cuprinşi în programe recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care se recrutează, se selectează, se pregăteşte şi se sprijină personalul didactic pentru a desfăşura activităţi de predare în unităţi de învăţământ preuniversitar situate în medii dezavantajate.

Urmează apoi candidaţii cu domiciliul în localitatea în care se află postul didactic solicitat; candidaţii care au dobândit gradul didactic I; candidaţii care au dobândit gradul didactic II; candidaţii care au dobândit definitivarea în învăţământ; candidaţii cu media de departajare cea mai mare calculată conform anexei nr. 15 la Metodologie; candidaţii cu media cea mai mare obţinută la examenul de licenţă/ absolvire a studiilor, respectiv media cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat pentru absolvenţii liceelor pedagogice.

Noi şedinţe de repartizare în august

Pentru cadrele didactice care nu au fost repartizate pe un post la şedinţele de miercuri, urmează noi şedinţe la sfârşitul lunii august. Începând cu 22 august vor fi repartizaţi candidaţii care au obţinut peste 7 la sesiunea 2019. În 23 august vor fi repartizate cadrele didactice care şi-au depus dosare pentru detaşare la cerere prin concurs specific. Ulterior, în 26-27 august vor fi repatizaţi candidaţii care au obţinut peste media 7 la inspecţie şi examenul de titularizarem, din 2013 până acum.

Şedinţe de repartizare a profesorilor au loc şi astăzi. Sunt aşteptate cadrele didactice care erau deja titulare pe un anumit post, dar doresc să fie titulare la o altă şcoală.

Tot joi participă la repartizare şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.