Image 1
Image 2

Posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Compania farmaceutică americană Eli Lilly a anunţat luni că a început faza întâi a unui studiu clinic destinat unui posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19, primul de acest tip din lume, transmite Reuters.

Lilly a anunţat că studiul său, aflat în stadiu incipient, va evalua siguranţa şi tolerabilitatea la pacienţii internaţi cu COVID-19, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul lunii iunie.

Tratamentul experimental, LY-CoV555, a fost dezvoltat prin colaborarea cu compania privată AbCellera Biologics, cu care Lilly a format un parteneriat în martie.

Tratamentul este un anticorp îndreptat împotriva structurilor proteice ascuţite de la suprafaţa virusului şi este conceput pentru a împiedica fixarea acestuia de celulele umane, neutralizând astfel virusul.

Producătorul de medicamente a arătat că tratamentul cu anticorpi a fost dezvoltat după ce a fost identificat într-o probă de sânge prelevată de la unul dintre primii pacienţi din SUA care s-au recuperat după boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

Lilly se aşteaptă să treacă la următoarea fază de testare, pentru a studia potenţialul tratament la pacienţii cu COVID-19 nespitalizaţi, în cazul în care medicamentul se va dovedi sigur.

Compania concurentă Regeneron Pharmaceuticals a anunţat că intenţionează să înceapă studii clinice în iunie pentru a testa tratamentul său format dintr-un cocktail de anticorpi pentru noul coronavirus şi că îşi propune să aibă sute de mii de doze preventive disponibile până la sfârşitul lunii august.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

PROPUNERE ÎN CODULUI RUTIER

Doctorii te pot lăsa fără permisul de conducere

  În ultima perioadă s-au înăsprit amenzile de circulație pe drumurile publice. Conducătorii auto indisciplinați sunt tot mai „arși” la buzunare. Ministerul Afacerilor Interne vine cu o serie de propuneri de modificare a Codului Rutier, iar printre aceste propuneri se numără și cea privitoare la evaluarea psihologică a șoferului.