Porcii grasi se ofera la preturi cuprinse intre 6 si 7,5 lei kilogramul in viu

Scris de Ioan Aniţaş, 11 decembrie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comerciantii care spera sa-si vanda marfa in targuri, de regula pleaca cu ea inapoi acasa

Comerciantii care spera sa-si vanda marfa in targuri, de regula pleaca cu ea inapoi acasa

Cu doar doua saptamani inainte de Craciun, fermierii au scos la targ porci numai buni de taiat. Numarul porcilor din targuri confirma un aspect ce vine din realitate. Statisticile numite oficiale nu bat cu ceea ce inseamna efective de animale.  Pretul de vanzare este 6-7,5 lei kilogramul.

Surse din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare confirma ca aproape 30% din porcii din gospodariile populatiei sunt necrotaliati. Si totusi oamenii ii ofera spre vanzare de acasa, sau prin anunturi de mica publicitate in ziarul “Informatia Zilei”.

Se pare ca numarul guitatorilor peste cifra oficiala de 60000 este si motivul pentru care unii locuitori de la sate, proprietari de porci, care detin exploatatii neprofesionale se plang ca aceste animale sunt mai putin cautate in aceasta perioada.

Statistica nu coincide cu realitatea din diverse motive. Preturile porcilor grasi la tara, dar si in targuri oscileaza in limite relativ largi 6-7,5 lei/kilogramul in viu. Excluzand lipsa banilor se naste intrebarea – se renunta incet la traditia taierii porcului de Craciun?

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.