Image 1
Image 2

Ce părere aveţi de suspendarea protocolului USL?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta: PNL dă dovedească că e solidar cu PSD la guvernare
Victor Ponta: PNL dă dovedească că e solidar cu PSD la guvernare

Zi neagră pentru USL.  În şedinţe separate, conducerile PSD şi PNL , au luat decizii surpinzătoare. Victor Ponta, după două ore de deliberare, a anunţat că PSD a decis suspendarea USL. Deci de luni, 20 mai, până la luarea unei noi decizii, nu mai funcţionează  un guvern USL, ci o simplă alianţă PSD+PNL+PC. Acest lucru înseamnă că toţi copreşedinţii din ţară, începând de la Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu mai pot lua decizii în numele USL. Teoretic, înseamnă că parlamentarii nu mai votează unitar, în numele USL, la fel consilierii locali şi judeţeni din întreaga ţară. În această perioadă de suspendare ar fi indicat să nu se mai ţină şedinţe de consilii locale.

Premierul a anunţat că se va renegocia protocolul, nemaifiind valabile multe articole din fostul prtocol, cum ar fi cele legate de alegerile locale şi parlamentare. Se va forma o echipă de negociere pentru un nou protocol. Liderii PNL imediat după şedinţă s-au abţinut de la orice comentarii, părăsind sediul partidului încruntaţi şi cu frunţile în pământ. Sunt  create toate premizele pentru declanşarea unei crize, dacă nu se va ajunge la o nouă înţelegere. O criză politică este ultimul lucru care îi lipseşte României, în condiţiile în care oficial UE a reintrat în recesiune. Întreaga opinie publică  priveşte cu amărăciune spre acţiunile politicienilor în care abia anul trecut şi-au pus toate speranţele.

Preşedintele PSD,Victor Ponta, cere de la colegii de alianţă liberali să dea dovadă de solidaritate

Întrebat ce garanţii cere de la PNL, Ponta a răspuns: “Un angajament oficial, dar nu… noi avem şi acuma scris, la articolul 1.1.4. că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni, ori nu s-a aplicat. Deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat. Nu ştiu ce garanţii, că şi scris, şi vorbit… Până acum a funcţionat. Cred că e vorba aici de fapt de o decizie reală şi sinceră a colegilor de la PNL de a fi solidari, de a merge mai departe cu noi”.

Ponta a spus că PNL trebuie să probeze prin fapte că e solidar cu PSD.

“Prin fapte, în perioada următoare. Numai prin fapte, pentru că vorbele şi hârtiile s-au făcut şi nu s-au respectat”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Au tinerii un viitor asigurat dacă rămân în Satu Mare?

Vezi rezultatele

Pentru a vota este necesar sa fiti autentificat !

Loading ... Loading ...

“Urmează o perioadă în care să probăm că putem să fim toţi la guvernare aşa cum am fost toţi în opoziţie”, a spus Ponta, care a arătat că criza provocată de cazul Roşca Stănescu se va încheia prin solidaritate.

El a arătat că excluderea lui Stănescu din PNL nu constituie o garanţie pentru PSD.

Ponta a spus că vineri a primit de la Crin Antonescu garannţii că nu se vor repeta astfel de dituaţii în USL.

“Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?”, a mai spus Ponta.

 

 

Ponta: USL funcţionează pe bază de necesitate. Nu vreau să coabitez cu Antonescu

 

 

 

USL funcţionează pe bază de necesitate, iar subiectul coabitării este unul închis, a declarat luni premierul Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.
În opinia acestuia, “trebuie să fie un nou început”.

“USL funcţionează pe bază de necesitate. În continuare, România trebuie să fie guvernată stabil şi nu poate fi guvernată stabil decât de USL, nicio altă variantă nu cred că este o variantă stabilă şi serioasă şi sunt convins că, după aceste zile, fiecare dintre noi a înţeles şi a luat nişte decizii. Categoric, trebuie să fie un nou început, în sensul în care să realizăm cu toţii că suntem la guvernare şi că povestea că să dăm vina pe cineva la un moment dat pentru guvernare n-o să funcţioneze. Nici PSD, dacă vrea sa dea vina pe PNL, dar nici PNL-ul pe noi”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că tema coabitării cu preşedintele României a fost foarte bine explicată.

“Cine nu vrea să înţeleagă, nu le mai explicăm, că explicăm degeaba”, a adăugat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a arătat apoi că două mari aspecte au impus coabitarea: pierderea alegerilor prezidenţiale din 2009 de către Mircea Geoană şi Crin Antonescu – candidaţii PSD şi PNL – precum şi rezultatul referendumului din iulie 2012.

“În primul rând, în 2009 a câştigat dl. Băsescu şi au pierdut dl. Geoană şi cu dl. Antonescu. Eu m-am chinuit să câştige dl Geoană, n-a câştigat, ce să facem? Asta e realitatea. Şi, în al doilea rând, (coabitarea – n.r.) a fost impusă de faptul că anul trecut, la Referendum, n-am reuşit să avem 50 la sută prezenţă ca să-l demitem (n.r. pe preşedinte). Dacă reuşeam măcar una dintre aceste două acţiuni, nu mai coabitam. Pe de altă parte, eu cu dl. Antonescu nu vreau să coabitez, suntem parteneri, coabitezi cu cel pe care nu-l susţii şi cu care n-ai ce face. Şi dl. Băsescu credeţi că trebuie să coabiteze de plăcere cu mine? Am câştigat alegerile pe 9 decembrie şi a trebuit să accepte, eu la fel, trebuie să accept până la anul, deci povestea e închisă, iar discuţiile astea sunt doar aşa ca să mai uităm de Roşca Stănescu”, a completat premierul Ponta.

Întrebat dacă PSD are un plan de rezervă în cazul ruperii alianţei, Victor Ponta a negat.

“Noi nu am construit planuri de rezervă pentru că ne-am bazat şi ne bazăm şi astăzi că, împreună cu PNL, cu PC, cu UNPR, vom guverna până în 2016″, a argumentat preşedintele PSD.

 

 

PSD vrea renegocierea protocolului cu PNL

 

 

Conducerea PSD a decis luni desemnarea unei echipe de negociere pentru rediscutarea, respectiv updatarea protocolului Uniunii Social Liberale, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

 

 

“Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare – cele referitoare la alegeri locale, la alegeri parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscutăm practic protocolul. Să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali, pentru că, sincer, cu cei de la PC, de la UNPR nu a apărut nicio problemă în acest sens. Şi sper să găsim soluţiile cele mai bune”, a declarat premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, citat de Agerpres.

El a precizat că protocolul nu va fi renegociat în sensul candidaturii la prezidenţialele din 2014, candidatul USL rămânând preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Între timp, decizia foarte clară a social-democraţilor este de a nu răspunde la acuzaţii şi de a nu tensiona situaţia existentă în USL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Cu o crestere semnificativă și o atenție sporită, îngrijorările cu privire la corecții de preț și riscurile reglementărilor restricționatoare rămân în prim-plan.
După o perioadă de stagnare, Bitcoin a cunoscut o revenire puternică, alimentată de entuziasm pentru investiții noi, îngrijorările geopolitice și așteptările legate de politicile de dobânzi.