Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Ciprian Crăciun – raport la 500 de zile 03.36 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 05.48 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Gabriela Tatu, Ioan Podină, titlul emisiunii: Filme accesibilizate pentru nevăzători, proiectate la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.55 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.16 Teleshopping 11.33 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Ioan Leitner, Dan Stegerean, titlul emisiunii: Când şi cum scădem preţul apei? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 14.28 Teleshopping 14.43 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 15.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Sike Tamas, titlul emisiunii: Parcurile, grădinile, refugii importante pentru biodiversitate 15.55 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Despre oamenii demonizaţi 16.48 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 17.40 Panoramic sportive, cu Ionuţ Blăjean, invitat Florin Mulcuţan, titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine 18.40 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţ 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 23.30 Ştiri

Ponta, primele declaraţii în calitate de şef al SGG

Scris de Mioara Maxim, 16 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Victor Ponta

Victor Ponta

Victor Ponta a fost numit de către premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Ponta a dezvăluit cum a ajuns în această funcţie despre care a spus că ”nu mi-o doream în carieră”.

 

”Nu îmi doream să ne revedem atât de curând în acest loc. Suntem într-o situţie anormală. Ieri, Sorin Grindeanu mi-a propus să vin în echipa domniei sale. Am spus imediat DA, deşi nu mă aflam în ţară. Sorin Grindeanu merită sprijin pentru ceea ce vrea să facă. Secretar general al Guvernului nu era pe lista mea de funcţii publice, nu e ceea ce îmi doream în carieră. E nevoie de funcţionarea guvernului, care nu e al unui partid, ci al României. Nu se închide pe perioada unei crize politice ca un supermarket. Grindeanu e un om onest, serios. I s-a dat funcţia de premier, nu a cerut-o el. Chiar dacă începutul a fost greu, am văzut un ministru hotărât, cu un plan pentru viitorul României şi al PSD. Sunt dispus să îl ajut. E vorba de o perioadă de timp limitată, dar nu se ştie cât de limitată. A fost torpilată de o decizie greşită luată de Liviu Dragnea, colegul nostru.”, a spus Victor Ponta în prima sa conferinţă de presă în calitate de secretar general al Guvernului.

 

Ponta: Grindeanu a fost AMENINŢAT, INTIMIDAT!

 

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat că premierul Sorin Grindeanu a trecut un test foarte important pentru că în ultimele zile a fost ameninţat şi intimidat.

”Sunt absolut convins că cel puţin din partea domnului Grindeanu există dorinţă de dialog, chiar şi acum în ceasul al 13-lea pentru a-şi putea exercita mandatul în condiţii normale, bineînţeles cu un Guvern PSD-ALDE.
În ultimele zile a trecut un test pe care eu care fac politică de foarte mult timp nu l-am trecut trecut. A fost un test mafiot, cu ameninţări, cu dezvăluiri de ordin personal, cu intidimări. A trecut acest test şi vreau să-l felicit de aici”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta susţine că ar putea fi vorba despre un proiect pe termen mai lung, dacă nu trece moţiunea de cenzură a PSD.

”Evident că dacă moţiunea iniţiată de PSD nu va îndeplini numărul necesar de voturi, se va vorbi despre un proiect pe termen mai lung. Poate funcţiona un Guvern minoritar, domnul Tăriceanu a reuşit acest lucru în perioada 2007-2008.

Dacă moţiunea de cenzură pe care sunt convins că nu doar eu ci şi mulţi parlamentari PSD nu o vor vota împotriva propriului Guvern trece, atunci domnul Grindeanu va trebui să asigure interimatul. Vă reamintesc că au existat perioade chiar şi de trei luni de interimat”, a spus Victor Ponta.

 

Atacuri dure la adresa şefului PSD
Fostul premier, Victor Ponta, lansează un atac dur la adresa şefului PSD, Liviu Dragnea. Din postura de secretar general al guvernului, Ponta i-a transmis lui Dragnea că Grindeanu continuă să fie membru PSD ca şi el.

 

„Sub conducerea lui Dragnea, PSD îşi exclude în două zile consecutive doi premieri. Pe Adrian Năstase nu l-a mai reprimit. Nu aş vrea să semănăm cu Partidul socialist din Franţa care a ajuns la 10% după ce a câştigat alegerile. Grindeanu e membru PSD şi nu poate să îi ia această calitate domnul Dragnea de la PD”, a tunat Ponta.

Ponta, mesaj pentru colegii din PSD
Victor Ponta le cere colegilor din PSD să nu voteze moţiunea de cenzură anunţată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. În plus, el i-a atenţionat pe miniştrii demisionari că sunt obligaţi să meargă la serviciu.

Ponta, din noua calitate de secretar general al guvernului, e de părere că moţiunea de cenzură nu poate fi votată miercuri, ci abia peste 8 zile.

”Le cer să vină la serviciu luni, pentru a asigura buna funcţionare a Guvernului. Premierul vrea să lucreze cu ei, şi eu vreau până când un nou premier va veni la Guvern. Cine nu vine la serviciu, răspunde civil şi penal dacă nu îşi îndeplineşte atribuţiile. Eu sper că domnul Dragnea nu o să îi ameninţe cu excluderile din partid. Nu mă tentaţi să fac declaraţii politice. A fost decizia premierului şi cred că a decis bine. Nu intraţi în istorie în acest fel, asta le spun colegilor mei. Nu există un partid care să fi votat împotriva propriului guvern. Vrem ca PSD să aibă succes.

Îi cunosc pe miniştrii ALDE. Cei 4, în următoarele 15 zile, îşi fac datoria legală. Nu se poate face moţiune de cenzură care să se voteze miercuri. Asta înseamnă că 3 plu 5, 8 zile, e cel mai rapid. Trebuie să asigurăm funcţionarea guvernului cel puţin 2-3 săptămâni, dacă nu cumva moţiunea va pica şi va trebui să rămână premier.”, a declarat Ponta.

 

Miniştrii, obligaţi să meargă la servici
Fostul premier Victor Ponta dezvăluie faptul că nu a mai vorbit deloc cu Liviu Dragnea din luna februarie a acestui an, de când Dragnea nu a mai avut ”putinţă, dorinţă şi voinţă să mai vorbim”.

 

”N-am vorbit cu Liviu Dragnea din luna februarie de când nu a mai avut putinţă, dorinţă şi voinţă să mai vorbim. Aveţi grijă să nu vă spună din nou că suntem prieteni”, a spus Ponta.

Noul secretar general al Guvernului a precizat că premierul a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite la Cotroceni demisiile miniştrilor şi noile propuneri.

”Cu siguranţă pot să vă confirm că primul ministru a vorbit cu preşedintele dintr-un simplu motiv, eu am experienţă pentru că am lucrat cu doi preşedinţi: înainte de a trimite propunerea îl întrebi pe preşedinte dacă este de acord”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă miniştri sunt obligaţi să vină la ministere în perioada următoare, Ponta a spus că aceştia pot răspunde în ”civil şi penal” dacă nu-şi respectă atribuţiile de servici.

”Doamna Carmen Dan este obligată să vină la servici în următoarele 15 zile pentru că altfel răspunde civil şi penal pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de servici. Eu sper ca domnul Dragnea să nu-şi ameninţe miniştri cu excluderea din partid pentru că respectă legea”, a mai precizat Ponta.

 

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Oricine a spus: 17 iunie 2017, ora 09:08

    Oricine numai ponta nu!!##

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.