00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

Îşi va da demisia Victor Ponta din funcţia de premier?

Scris de Mioara Maxim, 14 iulie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Victor Ponta

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, luni seară, că s-a gândit să îşi dea demisia din funcţia de premier, dar că acest gest ar fi fost o trădare a celor care l-au votat şi, solicitat să dea un exemplu de persoană pe care ar susţine-o în condiţiile în care el s-ar retrage, l-a indicat pe Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta a fost întrebat, într-o emisiune a postului Antena 3, dacă s-a gândit în această perioadă la demisie, scrie Mediafax.

„Sigur că da, cum să nu. Este o gândire foarte concretă, m-am gândit în felul următor: la partid, PSD, am găsit imediat o formulă prin care cei aflaţi acum la conducere – Rovana Plumb, ceilalţi colegi ai mei – pot foarte bine să conducă din punct de vedere politic partidul, mai ales că, practic din toamnă, începe pregătirea pentru alegerile locale, apoi pentru cele parlamentare. La Guvern, lucrurile stau în felul următor: în primul rând, nu că sunt de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt nişte proiecte pe care le-am pus în aplicare şi pe care trebuie să le duc la bun sfârşit”, a susţinut premierul.

„În al doilea rând (…), eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost şi votaţi ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu, toată gaşca. Păi, eu, dacă îmi dau demisia de la Guvern, înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte. Şi după aia ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani jumate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA, toate celelalte lucruri… aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat”, a mai spus Victor Ponta.

Reamintindu-i-se evaluarea privind o eventuală demisie ca fiind „trădare”, Ponta a precizat că se referă la demisia sa urmată de venirea unui guvern al celor care au fost înainte de 2012.

Întrebat dacă ar putea veni altcineva, Ponta a spus: „Dacă ar fi din partea USL, revin la ceea ce v-am mai spus despre echipă, nu trebuie să fiu eu căpitan”.

Solicitat să precizeze dacă ar putea să se retragă din funcţia de prim-ministru dacă ar fi propus altcineva din coaliţie, el a menţionat: „Voi susţine întotdeauna pe cineva care a candidat ca USL şi care pune în aplicare ceea ce a promis USL”.

De asemenea, Ponta a fost solicitat să dea un exemplu de persoană pe care ar susţine-o în condiţiile în care el s-ar retrage. „Da, Călin Popescu Tăriceanu, dar nu e un secret, am spus-o anul trecut. Nu vreau să înceapă speculaţiile din chestia asta, domnul Tăriceanu e preşedintele Senatului, un preşedinte de Senat foarte bun şi foarte onorabil pentru România”, a menţionat el.

„Să nu credeţi că am ajuns la concluzia că numai eu pot să fiu prim-ministru, nu, nici vorbă de aşa ceva. Dar predarea pe tavă către cei care au distrus România înainte de 2012 a Guvernului, da, cred că ar fi o trădare a celor care au crezut în USL şi a celor care ne-au votat. Şi dacă cei care sunt acum în PNL au trădat, e păcatul lor, al meu nu, eu m-am ţinut de cuvânt”, a mai spus Ponta.

„Nu mai sunt preşedinte al PSD, punct”

Referitor la retragerea sa din funcţia de preşedinte al PSD, premierul Victor Ponta a explicat, la acelaşi post de televiziune, că poate fi în echipă şi membru, nu trebuie să fie neapărat „căpitanul” şi a precizat că miercuri colegii săi se vor întâlni pentru a alege un preşedinte interimar până la Congres.

„Dintr-un motiv foarte simplu. Lunea la 11.00 aveam BPN, iar eu trebuia să mă duc la DNA”, a răspuns Victor Ponta, fiind întrebat despre motivele retragerii sale din funcţia de preşedinte al social-democraţilor.

„PSD e un partid care în 25 de ani a avut câţiva lideri puternici, Ion Iliescu, Adrian Năstase, acum încerc şi eu să mă plasez lângă ei pentru că am câştigat alegeri şi am pierdut alegeri, ca şi ei, şi-şi va găsi în continuare. Eu am încredere că şi Rovana Plumb, şi ceilalţi pot să conducă partidul cu mine alături. Nu am avut niciodată mentalitatea, pentru că am făcut sport toţi aceşti ani (…), că, dacă nu sunt eu căpitanul echipei, gata, mă supăr şi plec. Pot să fiu şi un membru al echipei, să fiu pe bancă. Important este ca noi să mergem mai departe. Şi asta se va întâmpla cu PSD, care, în orice variantă şi oricât este de demonizat, reprezintă, totuşi, 35-40% din populaţia acestei ţări”, a continuat acesta.

„Nu mai sunt preşedinte al PSD, punct. Colegii mei se întâlnesc miercuri, îşi aleg un alt preşedinte interimar până la Congres”, a mai spus Victor Ponta.

Întrebat când va avea loc Congresul partidului, Ponta a menţionat că, în mod normal, conform Statutului, în 2017, dar se poate face oricând înainte.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Punem cititorilor noştri următoarea întrebare:

Îşi va da demisia Victor Ponta din funcţia de premier?
Abonează-te acum Online!
 1. Eugen a spus: 16 iulie 2015, ora 10:56

  De ce si-ar da demisia ?, sa elibereze locul pt. un alt nepriceput ?, exista altul in Romania care ar fi mai bun decat el ?, nici eu nu cred ! Dupa cum se vede toti sunt la fel de hoti, corupti si nepriceputi. De aceea ne aflam acolo unde ne aflam si anume pe rusinosul ultim loc din Europa !.

 2. O PILDĂ despre cum este condusă ROMÂNIA de sute de ani! a spus: 16 iulie 2015, ora 09:48

  Din înţelepciunea poporului român | O PILDĂ despre cum este condusă ROMÂNIA de sute de ani!

  Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de musterii.

  “Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci:

  -Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de la targovetul acela.

  Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse:

  -Uite patru galbeni, du-te si cumpara mere.

  Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului:

  -Poftim trei galbeni, de care sa cumperi mere de la targovetul acela.

  Stolnicul il chema pe primul strajer ii dadu doi galbeni si il trimise in piata.

  Acesta dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost:

  – Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetatii, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere.
  Zis si facut. Intors la seful sau, strajerul se lauda:

  -Am facut un targ nemaipomenit. Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului.

  Primul strajer merse la stolnic:

  -M-am targuit si, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat, am reusit sa cumpar un sac cu mere!

  Stolnicul repede la paharnic:

  -Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere.

  Paharnicul dosi jumatate din cantitate si apoi merse la primul sfetnic:

  -Iata, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere.

  Iar primul sfetnic se infatisa dinaintea stapanitorului cetatii si glasui:

  -Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de acei cinci galbeni n-am reusit sa targuiesc decat cinci mere.

  Mai-marele cetatii musca dintr-un mar si cugeta: “Hmmm! Cinci mere pentru cinci galbeni! scump, foarte scump! Si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de cumparatori.
  Inseamna ca lumea o duce bine, are bani. Ia sa maresc eu birurile!”

 3. ioan a spus: 15 iulie 2015, ora 21:00

  E o intrebare prost pusa

 4. dacia a spus: 15 iulie 2015, ora 12:45

  Trebuie să plătească inclusiv moartea colegului său procuror Cristian Panait, imposibil să nu existe o plată ! Trebuie să plece, dar nu are demnitatea să o facă, aceiaşi ipocrizie cunoscută …

 5. Un golan a spus: 14 iulie 2015, ora 22:00

  Am votat ‘NU’, fiindca e avid de putere. Intrebarea corecta e „Credeti ca Ponta trebuie sa demisioneze?”. As fi raspuns DA!!!

  PONTA PLEACA!

 6. adrian b a spus: 14 iulie 2015, ora 15:30

  la fel ca COICA DOREL COSTEL MINCINOSI LA GARA

 7. adrian b a spus: 14 iulie 2015, ora 15:24

  Un mincinos ca si Coica COSTEL Dorel.demisia

 8. 007 a spus: 14 iulie 2015, ora 14:51

  Minciuna are rotula ruptă şi DNA-ul o ajunge din urmă
  De trei ani, de când milioanele de asistaţi, şoşonari, coate-goale, freacă-mentă şi hoţi cu acte ni l-au adus pe Ponta în fruntea ţării, acest veritabil ”atlet al cretinătăţii” nu a încetat o clipă să alerge, semn că nu baschetbalist trebuia să-l facă mumă-sa, ci maratonist. Căci, de trei ani, individul e într-o continuă goană. E un Forrest Dumb, alergând fără o ţintă anume, dar ştiind un singur lucru: că, dacă se opreşte din mişcarea asta pontiană, e terminat. Practic, timp de trei ani, Ponta a fugit de orice: de comisia de plagiate, de Victoria Nulland şi de alţi înalţi demnitari americani, de Băsescu, de MTO, de răspundere. Mai nou, de când s-au pus procurorii pe capul lui, fuge mai abitir ca oricând de justiţie. A dat o tură la Baku, dar nu i s-a părut de-ajuns, aşa că a trecut, o raită, şi pe la lstanbul, pe motiv că, de-atâta alergat, are probleme la rotulă. Asta deşi toată lumea ştie că pe el nu în rotulă, ci în alt organ, asemănător ca rimă, îl doare cu adevărat, de ţară şi de noi.(Academia Catavencu)
  Deci intrebarea trebuia pusa asa,,Ce fel de indivizi sunt cei care pun interesele MAFIOTE si de partid inaintea TARII”.Pun aceasta intrebare pentru ca PSD-ul a emis o hotarare la Congresul din martie a.c.in care au decis ca, ORI CE MEMBRU de PARTID isi pierde toate functiile, indiferent pe ce pozitie este , in cazul in care ESTE URMARIT PENAL,nu-i asa d-le GOVOR sau PSD-isti?!
  PS.Doream sa-l intreb pe Ponta ,dar stiind ca-i mitoman…apelez sa-mi raspunda PSD-istii judeteni, care sunt sigur (oare?)ca nu intra la sintagma…cine se aseamana se aduna.

 9. cacealma a spus: 14 iulie 2015, ora 14:35

  Nu-si va da demisia, nu poate renunta asa usor

 10. Babacu a spus: 14 iulie 2015, ora 10:58

  Cei care mai incredere in Ponta sint exact ca si el. Hai, onoreaza-ne cu lipsa!

 11. ala a spus: 14 iulie 2015, ora 10:30

  nu te-a votat nimeni , ai fost numit de partid , propus de presedinte si ales de parlament , nu ne vinde gogosi ca nu tine

 12. 007 a spus: 14 iulie 2015, ora 08:52

  ,,Minciuna are rotula ruptă şi DNA-ul o ajunge din urmă
  De trei ani, de când milioanele de asistaţi, şoşonari, coate-goale, freacă-mentă şi hoţi cu acte ni l-au adus pe Ponta în fruntea ţării, acest veritabil ”atlet al cretinătăţii” nu a încetat o clipă să alerge, semn că nu baschetbalist trebuia să-l facă mumă-sa, ci maratonist. Căci, de trei ani, individul e într-o continuă goană. E un Forrest Dumb, alergând fără o ţintă anume, dar ştiind un singur lucru: că, dacă se opreşte din mişcarea asta pontiană, e terminat. Practic, timp de trei ani, Ponta a fugit de orice: de comisia de plagiate, de Victoria Nulland şi de alţi înalţi demnitari americani, de Băsescu, de MTO, de răspundere. Mai nou, de când s-au pus procurorii pe capul lui, fuge mai abitir ca oricând de justiţie. A dat o tură la Baku, dar nu i s-a părut de-ajuns, aşa că a trecut, o raită, şi pe la lstanbul, pe motiv că, de-atâta alergat, are probleme la rotulă. Asta deşi toată lumea ştie că pe el nu în rotulă, ci în alt organ, asemănător ca rimă, îl doare cu adevărat, de ţară şi de noi.”(Academia Catavencu)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.