Pompierii au organizat un concurs de urcat scările Palatului Administrativ | Informaţia Zilei

Pompierii au organizat un concurs de urcat scările Palatului Administrativ

Scris de Matei Larisa, 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La start s-au aliniat 60 de concurenţi care au cărat câte 40 kg de echipament

Nu mai puţin de 60 de pompieri militari veniţi din mai multe judeţe din ţară şi din ţările învecinate s-au aflat ieri în Satu Mare. Aceştia şi-au dovedit tenacitatea, forţa, rezistenţa şi puterea în cea de a VIII-a ediţie a concursului internaţional ”Scări”.

Având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte, concursul s-a desfăşurat la Palatul Administrativ Satu Mare, care prin construcţia lui permite desfăşurarea competiţiei conform regulamentului. Întrecerea a constat în urcarea pompierilor, pe scările interioare, echipaţi pentru intervenţie cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei (în total aproximativ 40 kg), până la etajul 10 al unei clădiri.

La start s-au aliniat ieri 60 de pompieri pentru proba individuală, concurenţii fiind pompieri în activitate veniţi din judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sibiu, Satu Mare, dar şi din cadrul Administraţiei Serviciilor de Stat de Urgenţă ale Regiunii Transcarpatice din Ucraina, respectiv al Direcţiei de Apărare Împotriva Catastrofelor a judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

Acest concurs face parte din activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a Pompierilor, care an de an se sărbătoreşte în data de 13 septembrie. Vă reamintim că pentru ziua de vineri, 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someş” al judeţului Satu Mare a lansat o invitaţie tuturor sătmărenilor.

Astfel, vineri, începând cu ora 13:30, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Satu Mare va avea loc un ceremonial militar, urmat de o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea ISU “Someş” Satu Mare. Tot atunci vor avea loc exerciţii demonstrative executate în premieră la Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.